Sevärdheter i Kapstaden

Det är säkert att säga att den som besöker Kapstaden inte behöver gå rastlösa utan har en uppsjö av aktiviteter och sevärdheter att välja bland. Surf- och vattensportutövarna får sitt, lika som naturfantasterna och djurentusiasterna. Vi hann med otroligt mycket under våra fyra veckor i Kapstaden men det finns definitivt mycket mer att uppleva vid nästa besök.

Kirstenbosch botanical garden

Denna botaniska trädgård är väl värd ett besök. Här kan man promenera runt i flera timmar och njuta av alla blommor och växter. Ta med egen picknick eller ät på restaurangkedjan Moyo som serverar vällagad afrikansk mat. Här kan du läsa mer om vårt besök på Kirstenbosch botanical garden.

dsc_0192

Härliga Kirstenbosch botanical garden

dsc_0250

Många fina växter och blommor att titta på i Kirstenbosch botanical garden

Cheetah outreach

Om man vill lära sig mer om gepardens liv och leverne så är ett besök på Cheetah outreach att rekommendera. Här har man, mot en liten summa, även möjlighet att klappa ett av de stora djuren. Här kan du läsa mer om vårt besök på Cheetah outreach.

dsc_0020

Spännande att klappa en gepard på Cheetah outreach

Scratch patch

I Simons town ligger denna lilla pärla där man mot en billig penning kan plocka färgglada och vackra stenar. En av våra barns absoluta favoriter under vår Kapstadenvistelse. Här kan du läsa mer om våra besök på Scratch patch.

dsc_0781

Att plocka vackra stenar på Scratch patch var en höjdare för både barn och vuxna

V&A Waterfront

Det må vare en turistfälla men hela familjen älskade att hänga här. Bra restauranger och otroligt mycket aktiviteter för barn. Här kan du läsa mer om våra besök på V&A Waterfront.

DSC_0074

På Waterfront finns det fullt med aktiviteter och restauranger

DSC_0959

Ansiktsmålning vid Waterfront

Two Oceans Aquarium

Vid Waterfront ligger det stora och fina akvariet, Two Oceans Aquarium. Här kan du läsa  mer om vårt besök på Two Oceans Aquarium.

dsc_0343

Two Oceans Aquarium är ett härligt ställe för barnen

Godahoppsudden

Ett turist-måste när man besöker Kapstaden. Vackert landskap och närkontakt med babianerna som huserar här nere. Glöm inte att äta på Two oceans restaurant som erbjuder god mat och en fantastisk utsikt. Här kan du läsa mer om vårt besök vid Godahoppsudden.

dsc_0818

Närkontakt med babianer vid Godahoppsudden

img_1524

Fantastisk utsikt på Two Oceans restaurant

Taffelberget

Vandra eller ta linbanan upp på Taffelberget. Otrolig utsikt och fina promenadmöjligheter på toppen. Här kan du läsa mer om vårt besök på Taffelberget.

DSC_0689

Uppe på Taffelberget

img_1781

Linbanan till och från Taffelberget

Vindistrikten

En av våra absoluta favoritutflyktsmål. Vidunderligt vackra vyer och otroligt god mat och dryck. De flesta vingårdar är extremt barnvänliga så här kan man lätt spendera en hel dag och lite till. Här kan du läsa mer om våra besök i Vindistrikten.

dsc_0577

Vergelegen, en av många härliga vingårdar

dsc_0129

Fruktjuiceprovning på Lourensford

dsc_0646

Babylonstoren

Kalk bay

Kalk bay är känt som konstnärs- och bohemkvarteren med ett stort antal gallerier. Här finns dock så mycket mer att uppleva. Titta på sälarna i hamnen, promenera längs vattnet och glöm för guds skull inte att äta eller fika på Olympia Café. Här kan du läsa mer om Kalk bay.

DSC_0154

Sälarna vid hamnen i Kalk bay

DSC_0554

Olympia café, bästa restaurangen!

DSC_0561

Mysiga gator i Kalk bay

Boulders beach

De små söta afrikanska pingvinerna vid Boulders beach är absolut värda ett besök. Turisterna är många men om man vill undvika den värsta folksamlingen så har vi några bra tips. Läs mer om vårt besök på Boudlers beach.

IMG_1403

Boulders beach

DSC_0486

Boulders beach

Noordhoek farm village

Ett mysigt ställe där lokalbefolkningen flockas på helgerna. Här finns, förutom flertalet restauranger, en stor lekpark för barnen samt en kaffeshop med eget rosteri. Här kan du läsa mer om vårt besök på Noordhoek farm village.

DSC_0927

Gott kaffe hittar man vid Noordhoek farm village

dsc_0934

Stor lekpark för barnen vid Noordhoek farm village

 Cape point vineyard

På sluttningarna, med en fantastisk utsikt över Noordhoek och havet, ligger Cape point vineyard. När vi besökte Kapstaden, i januari-februari 2017 anordnade de en populär matmarkand där man kunde njuta av god mat och dryck samt en härlig stämning. Här kan du läsa mer om våra besök på Cape point vineyard.

dsc_0340

Olika restauranger fanns representerade vid Thursday market på Cape point vineyards

dsc_0336

Cape point vineyards