Boende på Guadeloupe

Vårt boende på Guadeloupe bokade vi via airbnb. Vi visste inte mycket om ön förutom det att surfa gör man i första hand på Grand Terre. Vi hade hört av en vän som besök ön för många år sedan att den södra sidan runt Saint Francois och Saint Anne var väldigt fin. Vi skickade ut förfrågningar till en hel del boenden i dessa områden och fick till slut napp. Vi hamnade i ett område som heter Grand fonds och ligger bland slingrig, smala och tidvis branta vägar mitt i det genuina och autentiska Guadeloupe. Vi hyrde en lägenhet med ett sovrum, ett vardagsrum, ett badrum och ett litet kök och en stor terass, i underdelen av ett bostadshus. De första dagarna undrade vi vart vi hamnat eftersom granngården var igenvuxen, hönsen fler än antal människor och småkrypen som bodde i vår lägenhet var många. Efter några dagar hade vi vant oss vid den charmiga landsbygden och med kackerlackorna, myggorna, myrorna och smågrodorna.

Varje boende som vi bokat på airbnb har legat i, för oss okända områden och alltid har det blivit bra i slutändan. Genom att boka boende i privatpersoners hem har man chansen att hamna i områden man annars kanske inte skulle lära känna.

img_5945

Vår härliga lilla lägenhet i Grand fonds

img_5341

Vår stora terass

img_5854

Tropiskt regn utanför vår terass

img_5222

Det igenvuxna grannhuset

img_5223

Vår gata i Grand fonds

dsc_0210

Vår trädgård

  • Välj boendeområde efter vilken aktivitet ni planerar att ägna er åt mest. På Guadeloupe surfar man på Grand Terre och den bästa vandringen och dykningen hittar man på Basse Terre. Le Moule har bäst surfing men det samhället är ganska ocharmigt.
  • Utbudet av hotell på Guadeloupe är magert och de som finns är relativt dyra. Stannar man en kortare tid kan man överväga hotell, en bra söksida är hotels.com.
  • Planerar man att stanna en längre tid så är airbnb att rekommendera.