Barossa Valley med barn

Det mest välkända vindistriktet i South Australia är troligtvis Barossa Valley. Hit åkte vi med höga förväntningar på en mysig liten stad, barnvänliga vingårdar och bra restauranger. Man kan väl säga att det inte blev riktigt som vi hade tänkt oss.

Boende

I Barossa Valley finns ett stort utbud av boenden att välja bland beroende på behov och plånbok. Vi hyrde en campingstuga på Discovery Park – Barossa Valley nära den lilla staden Tanunda. Stugan var fin och på området fanns både pool, vattenland och lekpark. Bredvid campingen ligger den trevliga och barnvänliga restaurangen Barossa Valley Brewing.

DSC_0074

Vår stuga på Discovery Park – Barossa Valley

DSC_0066

Lekplatsen på Discovery Park – Barossa Valley

DSC_0044

Vattenlandet på Discovery Park – Barossa Valley

Vingårdar

För den som varit på vingårdar i Kapstaden med barn vet hur barnvänliga de är med exempelvis barnmenyer på restaurangen, lekparker och andra barnaktiviteter så som ponnyridning. Inget av detta fanns till buds på Jacobs Creek, den vingård vi blivit rekommenderad som ”barnvänlig” . Vi lyckades dock få personalen att skrapa fram lite leksaker, papper och pennor så att barnen var sysselsatta medan föräldrarna provade vin.

Här hittar du vårt tidigare blogginlägg om vårt besök i Barossa Valley; ”Vindistrikten i South Australia – med barn”

DSC_0100

Vingården Jacobs Creek i Barossa Valley, South Australia

DSC_0094

Vinprovning på Jacobs Creek i Barossa Valley, South Australia

DSC_0081

Jacobs Creek, Barossa Valley