Matbutiker i Durban

Att handla mat i Durban var ett rent nöje. Utbudet av närproducerade och ekologiska varor var överraskande stort och priserna låga i jämförelse med Sverige.

Vi har gjort en jämförelse mellan de olika matbutiker vi handlade på under vår vistelse, men viktigt att komma ihåg är att kvaliteten på butiker inom samma kedja kan variera kraftigt beroende på vart den ligger. Exempelvis så var pick n pay i Durban mycket bättre än den i Fish Hoek, Kapstaden.

Food lovers market

Vår favoritmatbutik var Food lovers market, som erbjöd en härlig frukt- och gröntavdelning samt bra kött, fisk och bröd. Prismässigt låg på mellannivå av de matbutiker vi handlade på under vår resa.

IMG_1414

Food lover´s market, vår favoritbutik

IMG_1416

Food lover´s market

IMG_1417

Food lover´s market

Woolworth

Den butik som hade störst utbud av ekologiskt och närproducerat var Woolworths, men den var även den dyraste matbutiken. Woolworthsbutikerna är relativt små i jämförelse med de övriga kedjorna.

Pick n pay

En av de billigare kedjorna är pick n pay, som har ett stort antal butiker runt om i Kapstaden. Här hittar man ett stort utbud av bulkvaror, medan utbudet av färsk frukt, kött och fisk kanske inte är det allra bästa.

IMG_1314

Pick n pay är en stor matvarukedja 

IMG_1309

Pick n pay, bra utbud till bra priser

Checkers

En matbutik i mellanprisnivå med bra utbud. När vi inte handlade på Food lovers market så föredrog vi att handla på Checkers.

Oxford fresh market

En riktigt bra matbutik som hade bra utbud av färska grönsaker, frukt, kött samt basvaror. Den här butiken har inte så mycket ”specialprodukter” i sitt sortiment men vi tyckte mycket om att handla här.

IMG_2135

Oxford freshmarket i Durban

IMG_2132

Oxford freshmarket i Durban

IMG_2131

Oxford freshmarket i Durban

Spar

I området Bluff där vi bodde, ligger en Sparbutik där vi handlade en gång. De kanske inte hade de fräschaste råvarorna av de butiker vi handlat i men klart godkänt.