Scratch patch

Om ni skulle fråga våra barn vad de tycker varit roligast hittills av alla platser vi besökt och alla utflykter vi gjort, så skulle ni få svaret: Scratch patch. I utkanten av Simon’s town hittar man denna lilla pärla, där både vuxna och barn kan plocka vackra stenar för en liten kostnad.

Vid entrén väljer man storlek på påse, det vill säga hur mycket stenar man kan tänka sig att släpa hem i bagaget, och betalar därefter. För en liten påse, som väger cirka 300gr, betalar man 35 rand. Därefter är det fritt fram att gräva, leta och fylla sina påsar med stenar.

I samma byggnad hittar man även ett café och två butiker som säljer smycken, ädelstenar, stenfigurer etcetera. Har man lite extra tid över och är intresserad så kan man även besöka fabriken där stenarna behandlas och poleras.

dsc_0797

Välj storlek på påse i entrén

dsc_0781

Hela familjen tyckte att det var roligt att leta stenar

dsc_0794

img_1517

Svårt att välja bland alla stenar

En reaktion på ”Scratch patch

Lämna ett svar