Yosemite nationalpark med barn

Det första stoppet på vår roadtrip i Kalifornien var Yosemite National Park, som ligger cirka fyra timmars bilresa öster om San Jose. När man kört genom ett varierande landskap av höglandsplatåer, odlingsfält och skog och tagit sig uppför den sista etappen och parken slutligen öppnar upp sig, sprider sig en hisnande känsla genom kroppen. Det är nästan obeskrivligt vackert och det ligger en slags magisk förtrollning över området.

Det finns mycket att se och göra i Yosemite. Vi valde att utforska några olika delar av parken som var mest lämpliga för småbarn, då vi hade vår ettåriga dotter med oss.

Glacier point

En storslagen utsiktsplats där det finns promenadvägar som är lämpliga för barn. Med sina 2199 meter över havet är utsikten enastående.

dsc_1150

Enastående utsikt vid Glacier point

dsc_1126

Glacier point

dsc_1104

Half dome sedd från Glacier point

Cathedral beach 

I Yosemite Valley ligger det ett flertal mysiga picknickplatser längst Mercedfloden, vars klara, kalla vatten man kan bada i.

dsc_1076

Vacker utsikt från picknickplatsen vid Cathedral beach

Bridalvail fall

Detta magnifika vattenfall kan man komma nära via en delvis asfalterad gångväg. Perfekt för småbarn att springa/gå på.

dsc_1055

Så nära Bridalvail fall man kan komma

dsc_1083

Bridalvail fall

dsc_1115

Bridalvail fall på avstånd

dsc_1090

Utsikt över Yosemite Valley och Bridalvail fall

Mariposa grove

Här kan man promenera runt i en skog med Giant sequoias och hänföras över volymen på dessa världens största träd. Det finns promenadstigar att följa och det går bra att ha med sig vagn.

dsc_1164

Mariposa grove

dsc_1178

Bra promenadstigar för barn vid Mariposa grove

dsc_1154

Giant Sequoias vid Mariposa grove

dsc_1190

Ekorrar vid Mariposa grove

Boende

Det finns hotell, husbilsparkeringar och flertalet campingplatser runtom i parken. Vi ville gärna bo på ett hotell och på grund av priserna inne på området, bodde vi några kilometer söder om parkgränsen. Det finns ett flertal olika hotell utanför, där parkbesökare väljer att övernatta.