Boende i Durban

Som vanligt när vi väljer område att bo i under våra utlandsvistelser så är det viktigaste kriteriet att det finns bra surfmöjligheter i närheten, och Durban var inget undantag. Här hade vi dock fördel av att Marcus vid två tidigare tillfällen varit i Durban och varje gång bott på samma ställe, Ansteys backpackers i området Bluff, söder om Durban. På Ansteys, kan man välja bland olika typer av boende, som passar ens plånbok och smak. Hyr en säng i ett ”dorm room” eller en lägenhet i önskad storlek. Vårt val föll på en stor lägenhet med havsutsikt, fullt utrustat kök, två badrum och gott om sovplats för oss fyra. På området finns även en pool samt det mysiga Heidi´s café som serverar frukost och supergoda smoothies. Stämningen på Ansteys är otroligt familjär och det tack vare ägarna, Tash och Rudy Palmboom som sköter stället med järnhand och extremt mycket kärlek.

Ansteys backpackers kan man boka både via deras hemsida HÄR eller via Airbnb.

IMG_1992

Entrén till Anstey´s

IMG_1962

Utsikten över området från Heidi´s Café

IMG_1964

Lekhörnan nedanför Heidi´s Café

DSC_0123

Utsikten från vår balkong

DSC_0226

Vi hade ett gäng gröna markattor till grannar

dsc_0137

De gröna markattorna fick man inte mata

img_1981

Den härliga poolen

  • I Durban bör man vara bra påläst om vilket område man skall bo i. Det finns många områden som bör undvikas, till exempel centrala Durban.
  • Välj boendeområde efter vilka aktiviteter ni planerar att ägna er åt mest. För oss är ju surfing det centrala så att bo nära havet är för oss ett måste.
  • Airbnb har ett stort utbud av hus och lägenheter i Durban med omnejd. Skall man vara borta en längre period så blir det med största säkerhet billigare att boka genom dem än att bo på hotell.