Sevärdheter på Guadeloupe

Även om Guadeloupe är relativt litet till ytan så finns här mycket att se och göra. Under vår vistelse prioriterade vi att surfa och vara på stranden men vi passade även på att besöka några av de många attraktionerna.

Les Jardins de Valombreuse

På Basse Terre ligger Les Jardins de Valombreuse som snabbt blev en favorit för hela familjen, dit vi åkte ett flertal gånger. I parken kan man promenera runt och njuta av blommor och växter eller bada i vattenlandet och leka i inomhuslekparken. Blir man hungrig finns det en prisvärd restaurang men det finns även picknickbord där man kan äta medhavd matsäck. Det går bra att köra runt barnvagnen överallt inne i parken.

img_5522

Les Jardins de Valombreuse

dsc_0155

Det finns mycket att se och utforska i Les Jardins de Valombreuse

dsc_0133

Vattenlandet i Les Jardins de Valombreuse

dsc_0140

Leklandet på Les Jardins de Valombreuse

img_5346

Inhomhuslekparken på Les Jardins de Valombreuse

Zoo de Guadeloupe

På Basse Terre ligger även Zoo de Guadeloupe vilket är en supermysig park som är lagom stor för att barnen inte skall hinna tröttna på vägen. Det är inte bara djuren som är roliga att titta på utan även träden, blommorna och utsikten är värt ett besök. Man tar sig fram på hängbroar och slingriga stigar och det går utmärkt att ha barnvagn med sig.

img_5788

Zoo de Guadeloupe

dsc_0017

Zoo de Guadeloupe

dsc_0014

Utsikten från Zoo de Guadeloupe

Pointe des Châteaux

På den östligaste spetsen av Guadeloupe ligger Pointe des Châteaux, där Atlantens vågor slår in över stora klippformationerna. Det finns ett litet berg längst ute på udden som man kan vandra upp på för vidare utsikt.

Vägen till och från Pointe des Châteaux är kantad av jättefina sandstränder som är värda ett besök. Vi har varit på Anse a la gourde, vilket var en mysig strand. Negativt är dock att vågorna slår hårt mot stranden och vattnet är strömt, förutom på en liten del av stranden som är skyddat av ett rev. Här kan barnen bada och plaska utan att oroa sig för höga vågor.

img_5475

Pointe des Châteaux

img_5476

Pointe des Châteaux