Barnvänliga stränder på Maui

Maui har fantastiska paradisstränder men vid många av dem är det höga vågor som slår in mot stranden vilket gör det svårt för små barn att bada. Några av stränderna skyddas turligt nog av yttre rev som gör att vattnet blir lugnare och mer barnvänligt.

Eftersom vi har bott på den västra sidan av Maui under båda våra besök så har vi bäst kännedom om stränderna däromkring. Självklart finns det även fler familjevänliga stränder än de vi skriver om.

Västra Maui

Pu’unoa beach

Denna strand som ligger i Lahaina kallas även Baby beach just av den anledningen att den är idealisk för småbarn. Vattnet är lugnt och vågorna blockeras av rev en bit ut. Det finns dock inga duschar vilket är ett minus.

Launiupoko

Vår absoluta favoritstrand är Launiupoko där vi har spenderat många, långa och härliga dagar. Det finns bra med skugga, stora gräsmattor för barnen att springa omkring på, duschar, toaletter, grillar, bord och en tidvattenpool för barnen att bada i. Vissa dagar när det är en sydlig swell så kan man även surfa små longboardvågor.

Denna strand är väldigt populär och tyvärr finns det inte så många parkeringsplatser. Kom tidigt och undvik helger då det är extra mycket folk. Det finns inte heller några restauranger i närheten så ta med en kylväska med lunch och mellanmål.

dsc_0448

”Barnpoolen” på Launiupoko

dsc_0982

Massor av skugga på Launiupoko

cropped-img_0857.jpg

Surf och familjehäng på Launiupoko

Honokowai beach park

En annan av våra favoriter är Honokowai beach park där man kan kombinera lekpark med bad. Det finns en tidvattenpool som är skyddad av rev, vilken är perfekt för småbarn att leka och plaska i. Det finns även bra med skugga, duschar, toaletter, och nära till restauranger, caféer och farmers market.

img_0976

Mellispaus på Honokowai beach park

img_1049

Honokowai beach park

dsc_0276-1

Fina badmöjligheter på Honokowai beach park

img_1050

Honokowai beach park

Olowalu

Längst Honoapiilani highway mellan Ukumehame beach park och Lahaina, ligger ett flertal olika beach parks där man kan bada, surfa och snorkla. Olowalu är en lugn och mysig strand som är populär för snorkling och bra för barn att bada på. Det finns dock inga duschar eller toaletter.

Om ni planerar att snorkla så var aktsamma då reven kan vara väldigt grunda på sina ställen.

dsc_0437

Barnvänligt på Olowalu

dsc_0434

Olowalu

Södra Maui

Kamaole beach park

I Kihei ligger Kamaole beach vilken är en två och en halv kilometer lång sandstrand som är uppdelad i tre olika delar, I, II och III. Här hittar man duschar, toaletter, närhet till restauranger och affärer. Oftast är vattnet relativt lugnt så att det går bra för småbarn att bada.

Kalama beach park

I Kihei hittar man även Kalama beach park där det finns en stor lekpark på land och nere vid stranden är vattnet lugnt och perfekt för småbarn. Här finns det duschar, toaletter och närhet till restauranger och affärer.

dsc_0801-1

Barnvänligt på Kalama beach park

Norra Maui

Baby beach

På norra sidan av ön närmare bestämt i Spreckelsville hittar man baby beach. Här skyddas de stora vågorna av rev och bildar en lagun som är bra att simma och bada i. Det finns gott om skugga men tyvärr inga duschar eller toaletter. Vissa dagar kan passadvindarna förvandla stranden till en sandstorm. Ligger nära bra kite- och windsurfing stränder.

dsc_0960

Baby beach i Spreckelsville

dsc_0202

Baby beach i Spreckelsville

dsc_0198

Baby beach Spreckelsville