Taffelberget med barn

Något som ligger på många turisters bucket-list i Kapstaden är att ta sig upp på Taffelberget, eller Table mountain, som numera är framröstat till ett av världens sju naturunderverk. Detta kan man göra antingen genom att vandra upp någon av de olika lederna vilket tar från 90 minuter via den enklaste varianten. Ett vanligare alternativ är att ta linbanan upp. Med små barn känns det lite masochistiskt att vandra upp så vi valde det senare alternativet. Det är en hisnande färd på några minuter, plågsamt för höjdrädda, njutbart för andra. Själva hytten tar 65 personer vilket kan tyckas trångt men eftersom den roterar 365 grader får alla utsikt åt alla håll under turen.

img_1781

Linbanan upp till Taffelberget

dsc_0774

Inne i linbanan, inget för höjdrädda…

dsc_0693

Fantastisk utsikt uppifrån Taffelberget

dsc_0726

Fantastisk utsikt uppifrån Taffelberget

dsc_0768

Fantastisk utsikt uppifrån Taffelberget

Väl uppe på Taffelberget finns det utmärkta vägar att gå för att upptäcka flora, fauna och utsikt. Det finns specifika leder där den kortaste tar 15 minuter. En stor del av vägarna är asfalterade och går således att ta sig fram med vagn, vilket vi såg att många hade med sig.

dsc_0731

Många selfies uppe på Taffelberget

dsc_0710

Långa fina promenadvägar uppe på Taffelberget

Uppe på berget myllrar det av olika sorters blommor och buskar, agamödlor, fåglar och några hamsterlika jättegnagare som heter dassies. Med lite tur kan man se en klipspringer. Uppe på berget finns en restaurang och en Souvenirshop.

dsc_0716

Dossiés finns det många av uppe på Taffelberget

dsc_0721

Rikt djurliv uppe på Taffelberget

dsc_0734

Restaurang och souvenirshop uppe på Taffelberget

dsc_0744

Souvenirshop uppe på Taffelberget

Att ta sig upp på Taffelberget kräver lite vältajmad logistik. Först och främst kan det inte vara för molnigt så att man inte ser något överhuvudtaget, samt att det inte blåser för mycket, dels för att linbanan inte går upp då och dels för att det är ganska otrevligt uppe på toppen vid för hård blåst. På den officiella hemsidan kan man läsa om dagens väderförutsättningar http://www.tablemountain.net .Vidare har man och göra med trängseln. Man parkerar längs vägen innan linbanan om man kommer med bil, det innebär att desto fler folk som har kommit desto längre ned på vägen måste man parkera och därmed gå. Det finns en drop-off zon högst upp som kan vara bra att lämna packning och barn på innan man parkerar. De flesta förköper biljetter innan på nätet på tidigare länk, trots detta kan väntetiden vara uppemot tre timmar att åka linbanan under högsäsong på helgen. Bäst är att undvika dessa perioder. Vi kom en vardag vid nio och behövde inte köa alls.

Uppe på berget kan det vara kyligare än nere på marken så det är bra att ha med extra tröja. Som alltid gassar solen rätt rejält så glöm ej solkräm!

 

En reaktion på ”Taffelberget med barn

Lämna ett svar