Godahoppsudden och babianer

Varningsskyltar för babianer har vi sett lite här och där efter vägarna då vi har varit ute och kört, men aldrig har djuren visat sig för oss. Inte förrän vi rullade in på parkeringen vid Cape point. I en parkerad bil till vänster om oss, med den kvinnliga passageraren fortfarande kvar i framsätet och föraren just urstigen, bestämmer sig en fullvuxen babian att kliva in genom den öppna bildörren och sätta sig i baksätet. Att bevittna denna scen utifrån, då resenärerna chockade upptäcker att de har en passagerare i bilen är något av det roligaste och mest bisarra hittills på resan. När babianen väl upptäcks försöker man att fösa ut den ur bilen vilket lyckas efter lite om och men och huggtandsvisning från babianens sida.

dsc_0814

Fripassageraren vid Cape point

Väl inne vid restaurangen och linbanan som går upp till utsiktsplatsen så visade det sig krylla av de matglada djuren. På biltak, på soptunnor, längst med parkeringen, ja överallt sprang de. Det kändes som att de stortrivdes i rampljuset!

dsc_0818

Orädda babianer överallt på parkeringen

dsc_0830

Stor och liten babian

Eftersom det var dags att äta lunch när vi kommit fram till Cape point så hade vi två val, köpa en lättare take away lunch och sitta utomhus eller äta på Two oceans restaurant. Vi valde det sistnämnda i hopp om att slippa få matsällskap av glupska babianer.

Two oceans restaurant visade sig vara ett bra val då både utsikten och maten var fantastisk!

img_1524

Two oceans restaurant

Vädret skiftar rätt snabbt nere vid Cape point och från att börja vår lunch med solsken så avslutade vi den med ösregn. Detta gjorde att vi aldrig åkte upp till utsiktsplatsen utan begav oss med bilen ner till Godahoppsudden. Efter cirka tio minuters bilresa var vi framme och så även solen. Nere vid Godahoppsudden slår vågorna in högt över de stora stenarna och vinden viner. Här trängs turisterna för att få ett foto vid den välkända skylten som anger platsen som ”the most south-western point of the african continent” och ute till havs kan man beskåda sjölejon i massor.

dsc_0897

Sjölejon vid Godahoppsudden

dsc_0868

Godahoppsudden

Cape point och Godahoppsudden är en del av den stora nationalparken Table mountain national park, som täcker största delen av kaphalvön. Nationalparken i sig är otroligt vacker och om man har tur så kan man se strutsar, zebror, antiloper och många fler djur. De för Sydafrika typiska buskarna som går under samlingsnamnet Fynbos breder ut sig som en makalöst vacker matta så långt ögat kan nå.

dsc_0918

En välkamouflerad antilop

dsc_0931

Fynbos breder ut sig i Table mountain national park

dsc_0938

Fynbos

En reaktion på ”Godahoppsudden och babianer

Lämna ett svar