Flyga till Maui

Flygresan till Maui är lång, och med små livliga barn som inte vill sova utan istället bara vill gå omkring i planet, ja då blir den ännu längre. Det finns många olika varianter på resvägar och vi har provat två olika. Den vi minst rekommenderar är den då vi flög via London och landade i Los Angeles sent på kvällen, hyrde en bil och körde ner till San Diego, tog in på hotell och tidigt morgonen efter flög till Maui. För många stopp och för lite sömn! Det vi lärt oss är att man vill ha en kort och smidig resväg och undvika byte av stad om möjligt. Den andra resan stannade vi i Los Angeles några dagar innan vi reste vidare till Maui och det var helt OK då vi hann ta igen oss lite. Åker vi till Maui igen så kommer vi nog med största sannolikhet att resa så direkt som möjligt, utan övernattningar, lite som att riva av ett plåster snabbt.

Goda råd och tips

  • Flygplatsen på Maui heter Kahului OGG.
  • För att hitta ”billiga” biljetter måste man lägga ner tid och söka på olika alternativa rutter. Det gäller att pussla för att få ihop det.
  • Vilka flygbolag tillåter att man tar med sina brädor och sportutrustning? Kolla upp det innan ni börjar söka på resan så vet ni vilka flygbolag som kan sållas bort.
  • Det lättaste är att flyga via Europa till Los Angeles eller San Francisco och därifrån ta ett direktflyg till Maui. Antingen väljer man att ha några timmars mellanlandning på fastlandet eller så stannar man några nätter och ”vilar upp sig” efter resan över atlanten.
  • Väljer man att stanna några extra dagar på fastlandet USA så är det lättast att dela upp bokningen i två. En bokning, Europa-fastlandet och den andra fastlandet-Maui. Om man väljer att åka ”direkt” så går det bra att boka alla resor i en bokning.
  • För inrikesresan fastlandet-Maui har vi haft väldigt bra erfarenheter av Alaskan airlines.com. Man kan även flyga med Hawaiianairlines.com, Unitedairlines.comAmericanairlines.com och virginamerica.com
  • Tänk på att man måste betala för alla incheckade väskor och sportutrustning på inrikesflighterna. Undantaget barnvagnar och bilstolar.

Visum eller Esta

Alla som åker till USA och stannar kortare än nittio dagar måste fylla i en Estaansökan via nätet.

Planerar man däremot att stanna längre än nittio dagar så blir det lite krångligare, då man måste ansöka om ett B-2 visum via den amerikanska ambassaden i Stockholm. Det skall fyllas i olika papper, tas foton och genomföras intervjuer på ambassaden. Det tar tid att ordna men vill man vara borta länge så är det såklart värt det. Visumet ger tillåtelse att stanna i landet sex månader och det är giltigt i tio år.

Lämna ett svar