Flyga till Australien

Innan vår resa till Australien kändes det otroligt jobbigt att vi skulle sitta på ett flygplan i totalt 20 timmar och till det lägga på en tidsskillnad på 10 timmar när vi väl kom fram. Vi sökte med ljus och lykta efter de bästa biljetterna med kortast restid till ett överkomligt pris. Vi bokade till sist Stockholm – Dubai (6 timmar) och sedan vidare till Melbourne (13.5 timmar). Flygresan gick så otroligt smidigt och vi upplevde inga som helst problem. Hemresan däremot gick inte fullt lika bra då vi lade till en flygresa från Cairns till Melbourne (3 timmar åt fel håll!!) för att sedan vänta 7 timmar på flygplatsen innan vårt plan till Dubai lyfte. Efter 13 timmar Melbourne – Dubai mellanlandade vi och flög ytterligare 6 timmar till Stockholm. Efter de många långa timmarna på resande fot kändes det som att vi aldrig mer ville se ett flygplan igen!

Goda tips och råd

  • Flygresan till Australien från Europa är lång och det krävs oftast minst en mellanlandning.
  • Det lönar sig oftast att vara ute i god tid och att söka bland olika flygbolag för att hitta de billigaste och bästa biljetterna.
  • Vilka flygbolag tillåter att man tar med sina brädor och sportutrustning? Kolla upp det innan ni börjar söka på resan så vet ni vilka flygbolag som kan sållas bort.
  • Vi flög med Emirates till Dubai där vi bytte flygplan för vidare färd mot Melbourne. På hemvägen flög vi med Qantas som även de flyger till Dubai. Vi har bra erfarenhet av båda flygbolagen men Emirates var snäppet bättre.
  • Läs mer om hur du kan underlätta flygresan med barn här – att flyga med barn.

Visum 

Alla som skall besöka Australien behöver visum och detta måste ansökas om i god tid innan avresa.

Vilken typ av visum du skall ansöka om beror på ett antal olika faktorer, exempelvis hur länge du skall stanna, i vilket syfte du besöker landet, om du har släktingar i landet et cetera. Lättast är att gå in på Australian Governments hemsida och svara på ett antal kryssfrågor som leder dig till rätt visum.