Boende i Australien

Vem har inte drömt om att hyra en husbil och utforska den vidsträckta kontinenten Australien?! Vi hade det men våra drömmar ändrade karaktär när vi upptäckte att priset för husbilshyra var otroligt högt. Vi valde därför att hyra bil och bo i stugor på campingar som hade lekplatser, pool och annat som barnen kunde aktiveras med.

Campingar

Det finns ett flertal stora campingaktörer i Australien och bodde på två av de största, Big4 och Discovery Holiday Parks under vår roadtrip. Vi blev medlemmar i BIG4 vilket kostar en slant men ger rabatter på varje bokning. Kan löna sig om du skall göra många bokningar.

Det är relativt dyrt att hyra en campingstuga i Australien (vi har betalat mellan 90-200 australienska dollar) men i priset ingår städning, lakan, handdukar, all nödvändig diskutrustning samt tillgång till lekparker och andra aktiviteter på området. Priserna varierar oerhört mellan olika platser samt skjuter i höjden om det är skollov eller andra lediga dagar. Vårt billigaste boende var i Port Augusta medan vårt dyraste var i Byron Bay under skollov.

I vårt tidigare blogginlägg Bila i Australien med barn hittar ni allt och lite till om vart man kan bo under sin Australienvistelse!

Airbnb

I de större städerna vi besökte så som Sydney, Melbourne, Adelaide och Noosa, valde vi att hyra lägenheter/hus via Airbnb. Det fungerade alldeles utmärkt och vi var så nöjda med alla våra boenden.

Ett urval av våra boenden i Australien:

DSC_0344

Vår stuga i Clare Valley

DSC_0095

Vår stuga i Lake Conjola

DSC_0181

Vår stuga i Forster Tuncurry

DSC_0074

Vår stuga i Barossa Valley

DSC_0211

Utsikt från vår stuga i Halls Gap

DSC_0122

Vårt Airbnb-hus vid Aldinga beach

DSC_0789 (2)

Vår lägenhet i Melbourne