Kirstenbosch

Vår första riktiga dagsutflykt efter att ha landat, spanat in de närmaste omgivningarna där vi bor och badat ett antal gånger i vår svinkalla pool, gick till den botaniska trädgården Kirstenbosch. Wow är väl ett ord i underdrift för att beskriva denna plats. Med Taffelberget i bakgrunden kan man utforska den ena växten vackrare än den andra på ett område stort nog för att inte hinna se allt på en dag. Området görs sig bäst på våren under blomningen, men är väl värd ett besök även under sommaren som vi gjorde en dag då blåsten omöjliggjorde aktiviteter vid kusten. Terrängen är minst sagt backig inne i trädgården och har man med sig barnvagn, som vi hade, får man räkna med att svettas lite och träna sina benmuskler.

dsc_0170

Entrén till Kirstenbosch

dsc_0174

Vid entrén finns det cafe och souvenirbutik

dsc_0195

stora härliga lekområden för barnen i Kirstenbosch

dsc_0250

Vackra blommor i Kirstenbosch

Parken är ett populärt utflyktsmål på helgen för sydafrikanska barnfamiljer som äter picknick på filtar under de skuggande träden.

dsc_0276

Många picknickande familjer

Lunch åt vi på restaurangen Moyo, en kedja med ett varierat utbud av vällagade afrikanska maträtter till ett hyggligt pris med svenska mått mätt. Utanför restaurangen ligger en liten lekpark där barnen kan leka av sig i väntan på maten.

dsc_0212

Restaurangen Moyo i Kirstenbosch

dsc_0208

Bra mat på restaurangen Moyo

dsc_0203

Bra mat på restaurangen Moyo

dsc_0215

Lekparken utanför restaurangen Moyo

Missa inte:

  • Fragrance garden – Här hittar man olika doftande växter som barnen tyckte var jätteroligt att lukta på.
dsc_0198

Att dofta på blommor och blad är spännande

  • Tree Canopy walkway – Hängbro med underbar utsikt!
dsc_0225

Hängbro på höga höjder

dsc_0232

Hängbro på höga höjder

  • Cycad amphitheatre –  växter som funnits innan och under dinosauriernas tid. Här finns även statyer av dinosaurier som kan vara roligt för barnen att titta på.
dsc_0242

Cycad amphitheatre

Lämna ett svar