Matbutiker i Kapstaden

Att handla mat i Kapstaden var ett rent nöje. Utbudet av närproducerade och ekologiska varor var överraskande stort och priserna låga i jämförelse med Sverige.

Vi har gjort en jämförelse mellan de olika matbutiker vi handlade på under vår vistelse, men viktigt att komma ihåg är att kvaliteten på butiker inom samma kedja kan variera kraftigt beroende på vart den ligger. Exempelvis så var pick n pay i Fish Hoek inte alls lika bra som den i Durban.

Food lover’s market

Vår favoritmatbutik var Food lover’s market, som erbjöd en härlig frukt- och gröntavdelning samt bra kött, fisk och bröd. Prismässigt låg på mellannivå av de matbutiker vi handlade på under vår resa.

IMG_1414

Vår favoritbutik

IMG_1416

Härlig frukt- och grönsaksavdelning på Food lover’s market

IMG_1417

Härlig frukt- och grönsaksavdelning på Food lover’s market

IMG_1419

Stort utbud och billiga priser på Food lover’s market

Woolworth

Den butik som hade störst utbud av ekologiskt och närproducerat var Woolworths, men den var även den dyraste matbutiken. Woolworthsbutikerna är relativt små i jämförelse med de övriga kedjorna.

Checkers

En matbutik i mellanprisnivå med bra utbud. När vi inte handlade på Food lovers market så föredrog vi att handla på Checkers.

Pick n pay

En av de billigare kedjorna är pick n pay som har ett stort antal butiker runt om i Kapstaden. Här hittar man ett stort utbud av bulkvaror, medan utbudet av färsk frukt, kött och fisk kanske inte är det allra bästa.

IMG_1314

Pick n Pay

IMG_1313

Pick n Pay

IMG_1308

Frukt- och grönsaksavdelningen på Pick n Pay

IMG_1309

Pick n Pay

IMG_1310

Pick n Pay