Barnvänliga stränder i Kapstaden

Det finns gott om stränder runt omkring Kapstaden, många mer barnvänliga än andra. Vattentemperaturen mellan Indiska oceanen och Atlanten skiljer sig märkbart och det är ruskigt kallt i den sistnämnda.

Vithajar trivs bra i haven runt Kaphalvön, primärt i False bay, så kom ihåg att vara observant på de flaggor som livvakterna sätter ut på stränderna. När vithajar har synts till så hissas en vit flagg och då bör man stanna på land. Läs mer om flaggsystemet här.

Fish Hoek

Stranden vid Fish Hoek är mycket barnvänlig och dessutom är den nätad vilket kan ge ett visst skydd mot vithajar. Intill stranden finns även en stor lekpark, restaurang samt toaletter.

IMG_1363

Stranden i Fish Hoek

IMG_1667

Stranden i Fish Hoek

DSC_0126

Lekparken vid stranden i Fish Hoek

DSC_0134

Lekparken vid stranden i Fish Hoek

dsc_0110

Mysig promenadväg längs vattnet i Fish Hoek

Camps Bay

Stranden vid Camps Bay är även den mycket barnvänlig, då man vid den sydligaste delen hittar en skyddad havspool dit vågorna inte når och barnen kan bada ostört. Intill poolen ligger även en lekpark samt toaletter. Tvärs över gatan hittar man mängder av restauranger och caféer och som bakgrund hägrar bergstopparna som kallas de tolv apostlarna.

DSC_0813

Havspoolen vid Camps Bay

DSC_0796

Havspoolen vid Camps Bay är perfekt för barn

DSC_0799

Underbar utsikt från Camps Bay

DSC_0814

Lekparken vid Camps Bay

DSC_0784

Lekparken vid Camps Bay

Long Beach

Vit sand så långt ögat kan nå! Den här stranden är perfekt att springa och leka på och samla fina snäckor. Vattnet är iskallt men våra barn badade glatt i alla fall. Vid parkeringen finns toaletter och på soliga dagar en ambulerande kaffevagn. Vi hade dessutom turen att få sällskap av en liten säl varje gång vi var på besök.

DSC_0271

Kallt vatten och fantastisk utsikt vid Long Beach

DSC_0274

Long Beach

DSC_0565

Long Beach

DSC_0251

Den lilla sälen som surfade i vågorna på Long Beach

DSC_0567

Kaffevagnen vid Long Beach serverar supgergott kaffe

Hout Bay

Ännu en härlig strand på den kalla Atlantsidan. Här hittar man även den barnvänliga restaurangen Dunes, där man kan avnjuta god mat medan barnen leker i den stora lekparken i mitten av restaurangen.

DSC_1009

Kallt i vattnet vid Hout Bay 

DSC_1015

Den barnvänliga restaurangen Dunes vid stranden i Hout Bay