Barnvänliga restauranger i Kapstaden

Sydafrika har förstått vad som krävs för att en småbarnsfamilj skall ge sig ut på restaurangbesök. Det var mer regel än undantag att restaurangerna hade fina lekplatser, olika slags pyssel till barnen samt barnmeny. Det var en fröjd att gå ut och äta med familjen, något som vi annars försöker undvika i största möjliga mån hemma i Sverige.

Dunes

I Hout Bay några mil söder om Kapstadens centrum ligger den strandnära restaurangen Dunes. Här finns en stor lekpark mitt i restaurangen där barnen kan roa sig medan föräldrarna får lite matro. Läs mer om vårt besök här.

DSC_1015

Dunes i Hout bay

DSC_0977

Dunes i Hout bay, en av de bästa barnvänliga restauranger vi besökte i Kapstaden

Waterfront food market

I det mycket barnvänliga Waterfront hittar man lekparker och restauranger varvat med varandra. Läs mer om våra besök här.

DSC_0038

Lekparken vid Waterfront food market

DSC_0057

Waterfront food market

Vingårdarna

Planerar man att besöka vingårdar med små barn så är det bra att undersöka vilka gårdar som har aktiviteter för barn. Det underlättar för alla inblandade om barnen är sysselsatta och nöjda. Läs mer om att besöka vingårdar med barn här.

dsc_0048

Lekparken på restaurang Millhouse kitchen på vingården Lourensford 

dsc_0582

Lekparken på vingården Vergelegen

dsc_0646

Labyrinten på vingården Babylonstoren

dsc_0703

Hästridning på vingården Boschendal 

Noordhoek farm village

En bland lokalbefolkningen superpopulär helgdestination, med små butiker, eget kafferosteri, många restauranger samt en stor lekpark! Läs mer om vårt besök här.

dsc_0934

Lekparken vid Noordhoek farm village

dsc_0941

Lekparken vid Noordhoek farm village

Moyo

Moyo är en restaurangkedja som erbjuder traditionell afrikansk mat med internationell touch. Vid restaurangen i Kirstenbosch botaniska trädgård hittar man en lekpark i anknytning där barnen kan springa av sig medan de vuxna äter färdigt. Be om ett bord utomhus så att man har uppsikt över lekparken. Läs mer om vårt besök på Kirstenbosch här.

dsc_0212

Restaurang Moyo på Kirstenbosch botaniska trädgård

dsc_0215

Lekparken utanför restaurang Moyo på Kirstenbosch botaniska trädgård

Espresso.kom

I det lilla samhället Kommetjie vid Atlantkusten ligger den mysiga och barnvänliga restaurangen Espresso.kom. Läs mer om Kommetjie här.

DSC_0574

Restaurangen Espresso.kom i Kommetjie