Snorkling på Maui

Även om korallerna och fiskarna är mer spektakulära på andra platser i världen så är snorkling på Maui ändå att rekommendera. Om man har tur så får man chansen att simma tillsammans med en hawaiiansk grön havssköldpadda. Detta fantastiska djur kan bli upp till 1,2 meter lång och väger cirka 180 kilo.

Om ni planerar att snorkla mer än en gång under er vistelse så är ett tips att köpa ett billigt snorkelset på walmart eller k-mart. Man kan även hyra snorkelutrustning på exempelvis boss frogg’s eller snorkel bob’s.     

Vi har snorklat en hel del på Maui och här är våra tips:

Ahihi-Kinau naturreservat

Nästan allra längst ner på den södra spetsen ligger naturreservatet Ahihi Kinau. Här finns ett snorkelställe som vi varit på flertalet gånger. Det är lätt att komma i och ur vattnet om man håller sig på den vänstra sidan av stranden (uppifrån land sett). Försök inte ta er upp på stenarna på högra kanten om vågorna är höga, det gör av egen erfarenhet väldigt ont.

dsc_0593

Ahihi-Kinau naturreservat

Maluaka beach (turtle town)

Den här stranden gör själ för sitt smeknamn, turtle town. Gå i längst söderut på stranden och simma utmed revet en bra bit, så brukar sköldpaddorna dyka upp. Stranden i sig är bra att vara på med barn eftersom det sällan blåser och vågorna är måttliga.

dsc_0078

Maluaka beach

DCIM100GOPRO

Honu i turtle town

DCIM100GOPRO

turtle town

Honolua bay

På den nordvästra sidan av ön ligger Honolua bay som är mest känd för sitt surfbryt men som även har bra snorkling längre in i bukten. För att komma till snorkelstranden får man först promenera genom en skog av trolska träd och växter. Nere på stranden, som enbart består av sten, går man lättast i från en stenramp. Simma till höger och en bit utåt där korallreven ligger. Sikten på vintern är dock begränsad men det kan vara värt ett försök.

dsc_0839

Den trolska stigen på väg till snorkelstranden i Honolua bay

dsc_0843

Vägen till snorkelstranden i Honolua bay

dsc_0579

snorkelstranden i Honolua bay sett uppifrån

Black rock

På stranden nedanför Sheraton hotel i Ka’anapali ligger black rock. Hit kommer sköldpaddorna ända upp till strandkanten och turisterna är många. Tyvärr respekterar inte alla människor skyltarna som är uppsatta på stranden som klart och tydligt visar att man absolut inte får mata eller röra vid sköldpaddorna. Om man simmar längre ut efter klippväggen så är stämningen mycket lugnare och man kan få chansen att simma ensam tillsammans med en sköldpadda.

DCIM100GOPRO

black rock nedanför Sheraton hotel

DCIM100GOPRO

black rock

DCIM100GOPRO

black rock