Madrid med barn

Underbara Madrid! Jag vet inte om vi är partiska, då vi har vänner som bor här, eller om det helt enkelt är en toppenstad att besöka, med eller utan barn. Vi har sammanlagt besökt staden fyra gånger, vilket två av dem har varit tillsammans med barn.

Att ta sig fram med barnvagn inne i staden är inga som helst problem, då trottoarerna är breda och promenadvänliga. Tunnelbanesystemet är även de barnvagnsvänliga.

Liksom övriga Spanien har Madrid en härlig restaurang- och barkultur. Spanjorernas sociala uteliv tar inte slut bara för att de får barn, utan då tar man helt enkelt bara med sig barnen. Många barer vi besökt har varit ”barnvänliga”.

img_3713

Att äta Churros är ett måste i Madrid, här på Plaza Puerta del Sol

Våra bästa tips

Parker

  • Stora, lummiga parker finns det gott om i Madrid. Den kanske mest kända av dem alla är Parque de El Retiro, Retiroparken. Här hittar man lekparker, cafeer, fina promenadstråk, samt oändligt mycket gräsmatta att ha picknick eller leka på.
  • Parque de Casa de Campo är en enorm park belägen i västra delen av Madrid. Här hittar man ett nöjesfält, ett zoo, picknickområden samt många andra aktiviteter.

Barnvänliga restauranger och barer

  • I stadsdelen Cortes, ligger det mysiga torget Plaza santa Ana, omgivet av restauranger och uteserveringar.
img_3722

Lunch på Plaza Santa Ana

  • Vill man ha en fantastisk vy över Madrid kan man besöka Círculo de Bellas Artes och dess takterass. Kommer man relativt tidigt på eftermiddagen så finns det gott om plats för både barnvagn och barn.
img_3859

Underbar stadsvy från Circula de bellas artes takterass

img_3873

Bra lekyta på circula de bellas artes takterass

  • Saluhallar finns det gott om i Madrid och i stadsdelen Salamanca, ligger Mercado de la Paz. Här finns det mysiga små restauranger där man kan äta och dricka gott. Om man väljer någon av restaurangerna i den lilla gränden som ligger bredvid saluhallen så finns det utrymme för barnen att leka
img_3835

Saluhallen mercado de la Paz

img_3848

Saluhallen mercado de la Paz

Lekparker

Det finns många fina lekparker i Madrid. Vi har besökt följande;

  • Vid norra ingången till Retiroparken ligger det en stor fin lekpark.
  • I mitten av det restaurangtäta torget Plaza santa Ana, finns det en lekpark.
  • Nära tunnelbanestationen Colón, vid gatan Plaza Villa de Paris, ligger en fin lekpark med gott om skugga.
img_3689

Lekparken vid Plaza villa de Paris

Övrigt

  • CentroCentro är ett kulturcentrum beläget i en överväldigande vacker byggnad i västra hörnet av Retiroparken. Inträdet är gratis och här hittar man utställningar, restauranger och gratis wifi. De har även en takterass som skall ha en grym vy över staden, enligt de som besökt den.
img_3748

Sonja slappar på en sittpuff på CentroCentro

Norr om Madrid

Något som vi verkligen rekommenderar är att besöka någon av de många pittoreska, gamla byarna uppe i bergen, norr om Madrid. Vi besökte byn Buitrago del Lozoya i november månad då det var kallt och blåsigt men ändå väldigt mysigt. Vi promenerade runt och tittade på Castillo de Buitrago, drack varm buljong på hemtrevliga tavernor och barnen kunde springa omkring och leka på torget.

dsc_0653

Ett kallt och blåsigt besök i Buitrago del Lozoya

dsc_0661

Castillo de Buitrago

dsc_0677

Mysiga små tavernor runt torget