Boende i Biarritz

Under alla våra besök i Biarritz har vi hyrt en stuga på Biarritz camping som ligger cirka trettio minuters promenad söder om stadskärnan. Campingen har ett stort utbud av stugor i olika storlekar, samt ett område för tält och husbilar. Varje stuga har en tillhörande veranda med utemöbler samt parkeringsplats. På området finns det en pool, en lekpark, tvättmaskiner och torktumlare, en restaurang och en liten matbutik (dyr men behövlig när allt är stängt på söndagar). Stugorna är bra utrustade med det mesta man behöver i matlagningsväg. Något vi saknar och alltid tar med hemifrån är: en skärbräda (den som finns är snuskig), en bra kniv och kökshandduk. Lakan och handdukar kan man hyra från receptionen eller ta med själv hemifrån.

Stämningen på campingen är trevlig och lugn, förutom när den varje år i början av juni invaderas av motorcykelåkande medelålders män som skall medverka i festivalen Wheels&Waves. Stugorna är otroligt lyhörda och när det står ett gäng motorcyklar utanför och varvar mitt i natten så är det omöjligt att sova.

DSC_0418

Stugorna på Biarritz camping

DSC_0420

Stugorna på Biarritz camping

DSC_0422

Lekplatsen på Biarritz camping

 

dsc_0318

Lekplatsen på Biarritz camping

DSC_0425

Biarritz camping

DSC_0421

Poolen på Biarritz camping

dsc_0812

Poolen på Biarritz camping

DSC_0427

Restaurangen och den lilla butiken på campingområdet

  • Stannar man en kortare tid kan man överväga hotell. Vi har bott en natt på hotel Parc Mazon, vilket hade låg standard där vi inte skulle kunna tänka oss att bo under en längre period.
  • Planerar man att stanna en längre tid så är airbnb ett ypperligt alternativ. Kom ihåg att parkering är bra att ha i anknytning till boendet så att man slipper köra runt och leta efter en.