Färja mellan Kanarieöarna

Om man vill besöka mer än en Kanarieö under sin semester så går det utmärkt att ta färjan mellan öarna. Det finns två stora aktörer, Naviera Armas och Fred Olsen, som har ett flertal rutter och avgångar att välja mellan varje dag. Det går bra att ta med sig bilen om man så vill.

img_0523

Färjorna som går från Los Cristianos på Teneriffa till San Sebastián på La Gomera

img_0512

Naviera Armas

img_0522

Fred Olsen

Vi har åkt med Naviera Armas mellan Las Palmas på Gran Canaria till Santa Cruz på Teneriffa, en resa som tog cirka två och en halv timme. Hamnen i Las Palmas är otroligt stor så var ute i god tid så att ni hittar till rätt terminal och hinner checka in i tid. Det gick mycket smidigt att köra på och av bilen på färjan.

Det går även att åka till Teneriffa från Agaete på nordvästra Gran Canaria. Den färjan körs av Fred Olsen och tar endast cirka en timme och tjugo minuter. Vi gjorde dock valet att minimera bilresan på Gran Canaria och då föll valet på Las Palmas som avreseort.

dsc_0108

Naviera Armas terminal i Las Palmas

Ombord på färjan fanns det en restaurang (som inte var öppen speciellt länge), en bar (med smörgåsar och snacks), litet litet lekrum och självklart toaletter.

Det finns olika klasser att välja på biljetterna. Vi köpte de billigaste och satt i fåtöljer i bardelen hela resan, vilket gick jättebra.

dsc_0116

Bardelen ombord på Naviera Armas färja mellan Las Palmas På Gran Canaria till Santa Cruz på Teneriffa

dsc_0126

Sittplatser ombord på Naviera Armas färja mellan Las Palmas på Gran Canaria till Santa Cruz på Teneriffa

dsc_0127

Ombord på Naviera Armas färja mellan Las Palmas på Gran Canaria till Santa Cruz på Teneriffa

img_0196

Färjan lämnar Gran Canaria bakom sig

dsc_0125

Färjan anlägger Santa Cruz på Teneriffa

Lämna ett svar