Barnvänliga stränder på Guadeloupe

De mest barnvänliga stränderna hittar man på södra sidan av Grand Terre där strandremsorna skyddas av korallrev som gör att vattnet är lugnt och badvänligt. Visst finns det fina stränder även på Basse Terre, men problemet är att vågorna kan vara stora inne vid strandkanten vilket gör det nästintill omöjligt för barn att bada.

Det finns gott om palmer på stränderna så se upp för fallande kokosnötter!

Vi valde att åka till stranden tidigt på morgonen för att undvika stark sol och alltför många människor. På helgerna var stränderna fullpackade med picknickande festsällskap.

De tropiska regnskurarna kan slå till när som helst under dagen så ett bra tips är att packa alla sina icke-regntåliga strandprylar i en vattentät väska/påse. Vi använde oss alltid av en stor robust shoppingpåse som kunde inhandlas för en billig penning i matbutikerna.

dsc_0469

Perfekt vattentät strandväska

Petit Havre

Mellan samhällena Saint Anne och Mare Gaillard, längst den södra kusten av Grand Terre ligger en av våra favoritstränder, Petit Havre. Stranden ligger i en vik som skyddas från vind och höga vågor. Det finns gott om skugga, duschar, toaletter, en restaurang, klätterträd för barnen och en skog intill där man kan smyga på leguaner. Vad mer behöver man för en heldag på stranden? Jo surf, och det finns också på Petit Havre. En kort, lugn paddling ut finns det en vänstervåg som är surfbar nästan varje dag (om man inte är alltför  petig). Den ultimata paradisstranden med andra ord.

Det är dock nästintill omöjligt att få parkering här på eftermiddagarna!

img_5728

Morgonens fiskefångst på Petit Havre

img_5729

Fiskefångsten inspekteras på Petit Havre

img_5293

Trädlek på Petit Havre

img_5324

Petit Havre

dsc_0515

En promenad genom skogen leder till grannstranden Anse á Jacques

Plage de Bois Jolan

En annan av våra absoluta favoritstränder ligger öster om Saint Anne på väg mot Saint Francois, längst den södra kusten av Grand Terre. Plage de Bois Jolan bjuder på en lång promenadvänlig strandremsa med gott om palmer som ger mycket skugga. Reven skyddar mot vågor vilket gör det perfekt för barnen att bada här. Tyvärr skyddas inte stranden mot vinden så det kan bli väldigt blåsigt här vissa dagar. Det finns inte heller några duschar eller toaletter.

img_5733

Plage de Bois Jolan

img_5714

De många strandfynden användes till ett sandslott

img_5757

Sandborg på Plage de Bois Jolan

img_5328

Gott om skugga bland palmerna på Plage de Bois Jolan

Plage de la Caravelle

Väster om Saint Anne precis nedanför hotellet Club Med ligger stranden La Caravelle. Här kan man ta vind- och kitesurfinglektioner eller så kan man vågsurfa. Ett rev skyddar stranden mot vågor så även här kan barnen bada utan problem. Det finns inga duschar eller toaletter och för att ta sig till stranden måste man promenera en bra bit, vilket kan bli lite tungt om man skall släpa på både barn, strandpackning och brädor.

img_5172

Det är en bit att promenera för att komma till Plage de la Caravelle

img_5182

Plage de la Caravelle

img_5176

Plage de la Caravelle

Saint Anne

Mitt i staden Saint Anne ligger en lång fin strand som vi besökte några gånger. På eftermiddagarna och helgerna blir det väldigt mycket folk och det är svårt att få parkering. Det finns duschar och toaletter och väldigt många restauranger i närheten. Om man tröttnar på att vara på stranden så kan man bege sig till marknaden som ligger i Saint Anne och handla färska grönsaker, frukter, punsch, Kreolska kryddor och såser och annat smått och gott.

img_5155

En tidig morgon på stranden i Saint Anne

IMG_5202.jpg

Stranden i Saint Anne

img_5239

Strandpromenaden i Saint Anne