V&A Waterfront med barn

Ett ställe vi besökte vid ett flertal tillfällen under vår Kapstadenvistelse och kom att bli lite av en favorit, var V&A Waterfront. Denna kommersiella turistattraktion är så mycket mer än shopping och turistfälla. Hit åker även många Kapstadenbor för att äta på någon av de flertalet restauranger som ligger utmed vattnet, strosa runt och titta på folk eller hänga på V&A FoodMarket.

För barn finns det här en uppsjö av aktiviteter vilket var den största anledningen till att vi fastnade för stället. Vid amfiteatern utanför Victoria Wharf shopping center hittar man en stor lekpark med bland annat klätterställningar och rutschkanor. Här kan barnen även bli ansiktsmålade mot en liten summa, vilket var en stor succé hos våra barn. Vidare finns det ett litet barntåg som tar en tur på området och inte heller det kostar många kronor men är väldigt uppskattat.

DSC_0391

Den stora lekparken vid amfiteatern

DSC_0318

Lekparken vid amfiteatern

DSC_0959

Ansiktsmålning

DSC_0441

Ta en tur i barntåget

Vidare på området finns ett flertal andra lekparker, Two oceans akvarium vilket är värt ett besök (läs mer om vårt här), samt många barnvänliga restauranger. Vi kan verkligen rekommendera att äta på V&A FoodMarket om man har barn med sig. Här kan man välja mellan olika typer av mat i stånden inomhus och sedan välja ett bord utomhus bredvid lekparken. Barnen är sysselsatta och föräldrarna kan äta i lugn och ro. Brilliant!

DSC_0057

V&A FoodMarket

DSC_0054

V&S FoodMarket

DSC_0051

Lekpark vid V&A FoodMarket

Om man vill göra något extra och få en fantastisk utsikt över hamnområdet samt över Kapstaden och Taffelberget så kan vi rekommendera att ta en tur i pariserhjulet. Barnen tyckte att det var jätteroligt att åka och den höjdrädda mamman kunde till och med njuta hon också.

DSC_0307 (1)

Pariserhjulet vid V&A Waterfront

DSC_0971

Utsikt från pariserhjulet

IMG_1860

Utsikt från pariserhjulet

IMG_1861

Utsikt från pariserhjulet

IMG_1875

Utsikt från pariserhjulet

Runtomkring på området uppträder olika gatumusiker, vilka oftast är värda att stanna till och lyssna på. Man kan hitta allt ifrån pop till afrikanska dansare.

DSC_0035

Gatumusiker vid V&A Waterfront

DSC_0033

Gatumusiker vid nobel square, V&A Waterfront

 

En reaktion på ”V&A Waterfront med barn

Lämna ett svar