Restauranger i Durban

Durban och KwaZulu-Natal är liksom Kapstaden, fylld med bra restauranger där man kan äta gott för en billig penning. Även om vi lagar den mesta maten själva så blir det självklart ett och annat restaurangbesök under våra resor.

Besöker man Durban bör man prova en Bunny Chow, en maträtt som är specifik för Durbanområdet och härstammar från den stora Indiska folkgrupp som bor där. En Bunny Chow har ingenting med kanin att göra, som man kan tro av namnet utan det är ett stort bröd som gröpts ur och fyllts med en currygryta. En Bunny Chow kan man hitta i alla olika utföranden och på alla olika slags restauranger, allt från gatukök till lyxrestauranger.

Moyo

Moyo är en restaurangkedja som specialiserar sig på afrikanska rätter. I Durban ligger Moyorestaurangen vid södra änden av The golden mile, precis vid entrén till uShaka marine world. Maten är väldigt bra och de har barnmenyer och en fin lekplats på området. Ute på piren ligger en mindre Moyo, där man kan avnjuta drinkar samt smårätter.

DSC_0285

Moyo vid uShaka

DSC_0281

Lekplatsen på Moyo, uShaka

DSC_0282

Lekrummet inne på Moyo, uShaka

DSC_0214

Piren och den lilla Moyorestaurangen där det serverar drinkar och smårätter

IMG_2510

En Bunny Chow på Moyo, uShaka

Piatto

Granne med Moyo längs the golden mile ligger restaurangen Piatto. Sitter man ute på deras terrass har man utsikt över Durban skyline med den berömda Moses Mabhida stadium längst ut till höger. Maten på Piatto är mycket god och servicen likaså.

Cape town fish market

Vid shoppingcentret Gateway i Umhlanga norr om Durban, ligger Cape town fish market. Som namnet avslöjar så serveras här mycket fisk och skaldjur, men man kan även beställa kött om man så vill. Deras sushi är den godaste vi någonsin ätit!

Deras barnmeny är mycket bra och vid ett av våra besök fick barnen även en aktivitetsbok med kritor och klistermärken för att sysselsätta sig med innan och efter middagen.

IMG_2476

Sushi på Cape Town fish market

IMG_2478

Sushi på Cape Town fish market

The pot and kettle

Öster om Durban, inåt landet, ligger det mysiga området som kallas 1000 Hills. Här ligger restaurangen The pot and kettle som serverar traditionell ”husmanskost” såsom grytor, pajer, stekar med mera. Maten var god men det som gjorde det till ett minnesvärt besök var den otroligt vackra panoramautsikten över det böljande landskap. Här fanns även en stor och fin lekpark för barnen och självklart hade de även en barnmeny.

DSC_0705

Lekparken på the Pot and kettle 

DSC_0694

Lekparken på the Pot and kettle

DSC_0707

Utsikten från the Pot and kettle 

1000 Hills chefs school

Granne med The pot and kettle ligger restaurangskolan 1000 Hills chef school. De har servering med olika maträtter, fikabröd, milkshakes med mera, vilket eleverna själva tillagar och serverar. Ett otroligt roligt koncept och väldigt populärt bland både lokalbefolkningen samt turister. Även här finns det en stor lekpark där barnen kan roa sig.

DSC_0736

1000 Hills Chefs school

DSC_0737

Lekparken vid 1000 Hills Chefs school

DSC_0734

Utsikten från 1000 Hills Chefs school

 Kauai

Kauai är en snabbmatskedja som serverar nyttigare alternativ. Här kan man få goda sallader, wraps samt ett stort urval av juicer samt smoothies. Maten är god och mättande men något dyr för att vara Sydafrika. Å andra sidan är vi villiga att betala extra för närproducerade ekologiska ingredienser, och allt görs från start.

IMG_2279

Snabbmatskedjan Kauai i Durban

IMG_2277

Kauai