Boende i Kapstaden

Som vanligt när vi väljer område att bo i under våra utlandsvistelser så är det viktigaste kriteriet att det finns bra surfmöjligheter i närheten, och Kapstaden var inget undantag. Självklart skall området även passa bra för barnen med allt det nu innebär.

Vårt val av boende i Kapstaden var dock lite annorlunda än våra tidigare resor, då vi nu hade sällskap av alla barnens far- och morföräldrar, vilka även bodde med oss. Därav föll valet på bostad på ett stort hus med egen pool och magisk utsikt över False Bay. Hade vi rest själva hade vi aldrig valt ett hus i denna prisklass men nu hade vi som tur var möjlighet att göra det. Vi bokade via Airbnb, som så många gånger innan och det funkade även denna gång mycket bra.

Området vi valde att bo i heter Fish Hoek och ligger i den västra hörnan av False Bay, några mil söder om centrala Kapstaden och mitt emellan surfspotsen Muizenberg och Kommetjie. Läs mer om de små mysiga städerna runt False Bay här.

DSC_0098

Vårt hus i Fish Hoek

IMG_1211

Egen pool och obeskrivligt vacker utsikt från vårt hus

IMG_1366

Vi hade en egen hiss upp till huset (om man inte orkade gå i trapporna)

DSC_0213

Vårt hus sett uppifrån berget, Elsie´s peak

DSC_0101

vår gata

DSC_0109

Vår gata samt Fish Hoek beach

 

  • Välj boendeområde efter vilka aktiviteter ni planerar att ägna er åt mest. Surfar man så gör man det bäst vid False Bay eller på Atlantsidan, söder om Kapstaden. Vandra kan man göra i stort sett hela Kapstaden och Kap-området och stränder finns det gott om överallt.
  • Airbnb har ett stort utbud av hus och lägenheter i Kapstaden med omnejd. Skall man vara borta en längre period så blir det med största säkerhet billigare att boka genom dem än att bo på hotell.