Hyrbil och övrig transport på Fuerteventura

Vägarna på norra sidan av ön, längst kusten mellan Corralejo och El Cotillo är i så dåligt skick att de nästan inte ens kan kallas för vägar. Vi körde där några enstaka gånger men vi insåg snabbt att det nog inte var så bra för vår hyrbil. Eftersom vi surfade längst den norra kusten fick vi hitta en alternativ väg till spotsen. Vi valde därför att köra via Lajares och vidare till Majanicho. Det är dock omöjligt att undvika grusvägarna helt när man åker till surfen, så kör sakta och akta bilen.

Bil

De flestabiluthyrningsfirmor finns representerade på Fuerteventura.

Var noga med att kolla upp vilka försäkringar som är inkluderad i priset. Kan bli väldigt dyrt om man är med om en incident och inte är försäkrad. Eftersom man behöver köra på dåliga vägar är det extra noga med att ha en heltäckande försäkring.

Var noga med att rengöra bilen så gott det går innan den lämnas tillbaka så att ni slipper betala en avgift till biluthyraren.

Taxi

Det finns ett antal taxibolag på Fuerteventura men vi har ingen erfarenhet av någon av dem.

Buss

Det finns ett bussnät på Fuerteventura och det utnyttjas av en hel del turister som vill ta sig runt på ön.

Promenad

Promenera längst de större vägarna är inte att tänka på då trafiken är intensiv och hastigheten hög. Inne i städerna finns det trottoarer som är promenadvänliga.