Bordeaux med barn

När vågorna lyser med sin frånvaro i Biarritz kan en perfekt dagsutflykt vara ett besök i Bordeaux. Motorvägen mellan de båda städerna är väldigt fin och det tar endast lite över två timmar att köra.

Bordeaux är mycket lik övriga franska städer med slitna, vackra byggnader, smutsiga, trånga gränder samt ett stort utbud av restauranger. Framförallt har staden otroligt mycket gammal historia att bjuda på för den som är intresserad. Det finns en uppsjö av vackra katedraler och kyrkor, Cathédral Saint-André de Bordeaux, Église Catholique Saint-Eloi och Basilique Saint-Michel för att nämna några.

Att besöka Bordeaux med små barn är inga problem. Staden är mycket promenadvänlig och man tar sig lätt fram med barnvagn överallt. Det finns gott om restauranger och uteserveringar (när årstiden tillåter) att välja bland.

Under vårt dagslånga besök valde vi att utforska kyrkor, strosa runt i gränder, hänföras över gamla vackra byggnader samt testa olika restauranger. En toppendag i en supercharmig stad dit vi gärna återvänder!

Våra tre bästa tips

  1. Besök en eller fler av de fantastiska katedralerna och kyrkorna som finns i staden. Om ni inte vill gå in så är det ändå värt ett besök och titta på dem utifrån. Dessutom finns det oftast stora torg i anknytning till katedralerna där barnen kan springa omkring och leka.
  2. Ät och drick! I Bordeaux finns det gott om restauranger att välja mellan och vinet kan inte bli mer närproducerat än här.
  3. Promenera längst floden Garonne, där man får en vacker vy över staden. Barnen kan tycka att det är spännande att titta på båtarna som passerar.
dsc_0059

Vackra gamla byggnader

hus-i-bordeaux

Vackra gamla byggnader

katedral-i-bordeaux

Magiska Cathédrale Saint-André de Bordeaux

dsc_0033

Kyrkspaning i Bordeaux

dsc_0045

Église Catholique Saint-Eloi i Bordeaux

dsc_0051

Ett av många mysiga små torg i Bordeaux

dsc_0064

Basilique Saint-Michel i Bordeaux

dsc_0087

En av våra många restaurangbesök i Bordeaux

dsc_0028

Mycket enkelt att ta sig fram i Bordeaux med barnvagn