Hyrbil och övrig transport i Durban

För att ta sig runt i Durban och KwaZulu-Natal behövs en egen bil. Det är vänstertrafik och på vissa ställen kan trafiken vara extremt aggressiv och tät. Det är tydligt att bilförarna här inte har samma säkerhetstänk som i Sverige, då många omkörningar sker på fel ställen och bilbälten absolut inte är något måste. Under en halvtimmes bilfärd Norr om Durban såg vi två allvarliga bilolyckor, så kör försiktigt!

HYRA BIL

Det finns ett stort antal biluthyrningsfirmor i Durban. Kommer man med flyg till King Shaka International, så ligger alla uthyrarna bekvämt belägna på promenadavstånd från terminalen.

IMG_1947

Biluthyrningsfirmorna ligger på bekvämt gångavstånd från ankomsthallen på King Shaka airport

TAXI

I Durban använder man nästan uteslutande Uber som taxi-service. Vi testade det aldrig själva men alla vi pratade med använde sig av det och enligt dem funkade det utmärkt.

BUSS

Det finns minibussar som lokalbefolkningen använder sig av. Dessa minibussar är alltid överfulla och kör som galningar. Jag skulle undvika att åka med dessa på grund av säkerhetsskäl.

DSC_0243

Minibussar agerar busservice

IMG_2508

De ”ökända” minibussarna i Durban

PROMENAD

Visst kan man promenera i Durban, men främst på dedikerade områden så som The golden mile samt övriga strandpromenader. Vi promenerade ytterst lite under vår Durbanvistelse och använde barnens vagn endast vid ett fåtal tillfällen.