Boende på Fuerteventura

Vi bodde på ett lägenhetshotell i den största staden på norra sidan av ön, Corralejo. Om man surfar kan man även bo i Lajares eller El Cotillo, vilket är betydligt mindre samhällen.

Hotellet som vi bodde på hette Oasis Dunas och låg på promenadavstånd till huvudgatan, där de flesta butiker och restauranger ligger. Lägenheten hade ett fullt utrustat kök, även om köket var i absolut minsta laget och kyl- och frysskåpet ännu mindre. Ett annat minus för oss som tycker om att laga mat, var att det inte fanns någon ugn. Vi upplevde det inte som ett jättestort problem men efter tre veckor började vi verkligen sakna en. Ytterligare ett minus var att Internet på hotellet var urdåligt så om man planerar att arbeta under sin vistelse (och behöver internet) så kan det bli ett problem.

Det bästa med hotellet var barnpoolen, de tre olika lekparkerna som fanns på området och Bamseklubben. Barnen var fullt sysselsatta medan vi vuxna turades om att åka iväg och surfa på förmiddagarna.

img_4261

Oasis Dunas

dsc_0364

Uteplats mot poolområdet

dsc_0342

Bamseklubb på Oasis Dunas

img_4452

En av tre lekplatser på hotellområdet

  • Lägenhetshotell på Fuerteventura är mycket prisvärda och det finns ett antal att välja bland. Eftersom stränderna på norra delen av ön inte är så badvänliga för barn tyckte vi att det var viktigt att ha tillgång till barnpool och lekparker på hotellområdet.
  • Har man mindre barn och inte behöver ha tillgång till barnpool eller lekpark så är ju alltid Airbnb ett alternativ.