Sevärdheter på Teneriffa

Det finns otaliga aktivitetsmöjligheter på Teneriffa, inte minst skall vandringslederna vara  fantastiska. De vuxna i vår familj älskar att vandra men tyvärr går det inte alltid så bra att kombinera med småbarn.

Grannön La Gomera skall vara lugn, grön, icke-turistig och värd ett besök, enligt de vi känner som besökt den. Från Los Cristianos på södra Teneriffa går det färjor varje dag och resan tar cirka en timme.

Masca

Denna fantastiska lilla by som ligger gömd bland bergen på Teneriffas västkust får man inte missa. Vägarna hit är extremt smala och slingriga så det kräver en erfaren och lugn bilförare. Om man inte själv vill köra så kan man åka buss till Masca. Den smala vägen gjorde att bussarna fick stanna och backa i varje kurva för att komma fram. Byn har cirka etthundra invånare och här finns mysiga restauranger och caféer.

För den som vill  finns det en vandringsled som går uppe från Masca ner till havet. Det är en fyra och en halv kilometer lång sträcka som förväntas ta cirka tre timmar i lugn takt. När man når stranden kan man ta båten tillbaka till Los Gigantes (så slipper man gå upp igen).

dsc_0578

Smala vägar till Masca

dsc_0486

Smala vägar till Masca

dsc_0484

Smala vägar till Masca

dsc_0495

Fantastisk utsikt i Masca

dsc_0517

Fantastiskt utsikt i Masca

dsc_0523

Så här ser det oftast ut när våra barn inte vill gå själva. En på ryggen och en som sätter sig ner.

dsc_0569

Branta backar i Masca

dsc_0530

Fruktförsäljare i Masca

Loroparken

I Puerto de la Cruz på nordvästra sidan av Teneriffa ligger loroparken, en djurpark som år 2015 röstades fram på tripadvisor till Europas bästa. Oavsett om man håller med om det eller ej så finns det mycket att titta på och man fyller lätt en hel dag.

I parken bjuds det på shower med bland annat sjölejon, delfiner och späckhuggare, vid olika tillfällen under dagen. Dessa typer av föreställningar har blivit ganska omdiskuterat i samband med dokumentärer som The Cove och Blackfish, något man bör vara medveten om.

dsc_0343

Kartläsarna på Loroparken

dsc_0248

Pingviner med riktig snö och is

dsc_0347

Schimpanserna på Loroparken

dsc_0351

Sjölejonshow på Loroparken