Matbutiker i Australien

Priserna i matbutikerna i Australien är dyrare jämfört med i Sverige (2018). Somliga varor är ungefär lika dyra medan andra är otroligt mycket dyrare, exempelvis en müsli för 200sek. Det är dock en fröjd att handla mat i Australien då urvalet av närproducerat och ekologiskt är stort.

IMG_7329

Müsli för 200 SEK!

IMG_7132

Knäckebröd behövde vi inte sakna i Australien


Woolworth 

En av Australiens ledande matvarukedja är Woolworths och de har ett brett och bra sortiment till hyfsade priser. Här handlade vi ofta och gärna.

DSC_0817

Woolworths

DSC_0815

Woolworths

DSC_0816

Woolworths


Foodland

I South Australia finns matvarukedjan Foodland med den klatschiga sloganen ”the mighty south aussies”. I Foodlands sortiment hittar man väldigt mycket som är producerat just i South Australia, vilket är deras nisch.

DSC_0060

Foodland i staden Robe


Harris Farm markets

När vi bodde i Manly, Sydney handlade vi mycket på Harris Farm Markets. Här kan du fynda utsorterad, icke perfekt frukt och grönt till låga priser. Deras övriga sortiment består till stor del av ekologiskt och närproducerat.

DSC_0154

Fantastiskt initiativ för att minska matsvinn hos Harris Farm Markets

DSC_0155

Harris Farm Markets i Manly, Sydney

DSC_0158

Harris Farm Markets i Manly, Sydney

DSC_0161

Harris Farm Markets i Manly, Sydney


Farmers Market

I de flesta Australiensiska samhällen finns det en Farmers Market där lokala producenter säljer sina varor. Vi besökte många olika marknader under våra tre månader i Australien, exempelvis i Melbourne, Noosa och Willunga.

Här kan du läsa mer om Farmers Market i Willunga, SAHög hipsterfaktor i McLaren Vale.

DSC_0110

Farmers Market i Willunga, SA

DSC_0892

Farmers Market i Melbourne

DSC_0334

Farmers Market i Noosa