Matbutiker i Biarritz

Att äta gott i Biarritz är inga problem. Det finns alltid färska grönsaker, fisk och kött att få tag på vare sig man handlar i matbutikerna eller i saluhallen. För att inte tala om alla ostar och baguetter och Bordeauxviner man har tillgång till. För matfantaster som oss så är Biarritz en kulinarisk upplevelse.

Lokalproducerat

Passa på att prova olika baskiska ostar som man kanske inte hittar så lätt hemma i Sverige. Det finns även en uppsjö av billiga och goda Bordeauxviner att välja bland i matbutikerna. Färska baguetter och croissanter brukar vi inhandla på ett av de många bagerierna runt om i staden. Det finns även många olika baskiska såser som säljs på flaska och är otroligt goda till fisk- och kötträtter.

Matbutiker

  • Vi handlar alltid på intermarché som ligger cirka fem minuter med bil från campingen. Det är en stor butik med ett brett utbud av allt man behöver. Kom ihåg att väga och prismärka frukt och grönsaker själva innan ni går till kassan.
IMG_3212

Intermarché

DSC_0409

Mycket ekologiskt på Intermarché

  • Det finns ett flertal mindre carrefour expressbutiker inne och runt om Biarritz medan den stora butiken ligger i Anglet.
DSC_0375

Ingången till Carrefour i köpcentrat BAB 2

Les halles

Saluhallen les halles ligger mitt i Biarritz och är öppen från kl sju till halv två alla dagar i veckan. Här kan man handla kött, fisk, ostar, grönsaker, frukter, bröd och andra franska och baskiska delikatesser. I området runt omkring saluhallen finns det ett flertal mysiga caféer och restauranger.

IMG_3179

Biarritz saluhall

IMG_3173

Marknad utanför Biarritz saluhall

IMG_3171

Biarritz saluhall

DSC_0253

Biarritz saluhall

Barnmat

Utbudet av barnmat är väldigt bra i Biarritz och Nestlé är den största aktören. Om ert barn vill ha välling så måste det medtagas från Sverige då det inte går att köpa i Biarritz (eller övriga delar av Frankrike).