Lekparker på Teneriffa

Våra barn fullkomligt älskar att leka i lekparker så vi spenderar mycket tid att både leta efter, och leka i parker under våra resor. Teneriffa var inget undantag!

Alcalá

I den mysiga lilla staden Alcalá på västra sidan av Teneriffa finns det mysiga restauranger, stränder, promenadvägar samt en stor lekpark. Det finns tyvärr inga publika toaletter i närheten av lekparken.

dsc_0678

Lekparken vid strandpromenaden i Alcalá

dsc_0669

Lekparken vid strandpromenaden i Alcalá

Los Cristianos

På södra sidan av ön ligger staden Los Cristianos där man hittar Svenska skolan samt Svenska kyrkan. Intill skolan och kyrkan, utmed strandpromenaden hittar man även en lekpark. Om man tröttnar på lekparken kan man gå över strandpromenaden till Playa de Los Cristianos.

img_0490

Lekpark i Los Cristianos

img_0487

Lekpark i Los Cristianos

El Médano

En av våra favoritstäder på Teneriffa (av de vi hittills har besökt) är kite- och vindsurfingparadiset El Médano. Den här vindiga staden ligger på södra delen av ön, precis intill flygplatsen. Här trängs kite- och vindsurfarna i vattnet medan deras respektive håller till i någon av lekparkerna med barnen. Soldyrkande charterturister hittar man inte många av här, utan det är lokalbefolkning och surfande småbarnsföräldrar som dominerar. Vi besökte två stycken olika lekparker, en vid stranden och en närmare piren.

dsc_0665

Lekparken vid stranden i El Médano

dsc_0634

Lekparken vid stranden i El Médano

dsc_0656

Lekparken nära piren i El Médano

dsc_0454

Lekparken nära piren i El Médano