Barnvänliga stränder i Biarritz

Det finns ett flertal stränder i Biarritz där det går att kombinera familjehäng och surf. Det är dock inte så badvänligt för små barn eftersom vågorna är höga inne vid stranden.

Marbella

Vid lågvatten kan det bildas tidvattenpooler där barnen kan plaska. I havet är det svårt för små barn att bada på grund av vågorna. Det finns duschar, toaletter och ett café.

dsc_0205

Barnvänligt på Marbella

Côte des basques

Vid lågvatten är Côte des basques en mysig strand att hänga på med barn (vid högvatten försvinner strandremsan totalt under vatten). Det är dock svårt för barn att bada i havet då vågorna är stora invid stranden. Det finns duschar, toaletter och restauranger. Det kan vara lite tungt att ta sig upp med barnvagn om man väljer uppgången längst söderut, som är relativt brant. Det går även att promenera runt udden och in genom staden.

dsc_0131

Côte des basques

cote-de-b

Den södra ned- och uppgången till Côte des basques

Milady

Vid stranden i Milady ligger det en stor lekpark som är mycket uppskattad av barnen. Nere på stranden kan man bygga sandslott och leka men det är svårt att bada på grund av de stora vågorna. Det finns duschar, toaletter och restaurang.

dsc_0144

Stranden och lekparken vid Milady

Anglet

Sandstranden vid Anglet är fyra och en halv kilometer lång och det finns en promenadväg längs med hela sträckan. Det är perfekt att promenera med sovande barn i vagnen och spana på vågorna i vattnet. Vi brukar parkera vid plage des Cavaliers där det finns en fin lekpark, stora gräsmattor, duschar, toaletter och restauranger. Stora vågor och strömmar gör det dock i stort sett omöjligt för små barn att bada i havet.

DSC_0429

Les Cavaliers, Anglet, norr om Biarritz

DSC_0368

Restaurangerna vid les Cavaliers

Hendaye

Cirka trettio minuter söder om Biarritz ligger Hendaye. Staden i sig är liten, pittoresk och charmig i likhet med alla de andra städerna man kör igenom för att komma hit från Biarritz. Stranden i Hendaye är lång och barnvänlig och här kan man även surfa på bra dagar. Här har vi spenderat många heldagar med surf och sandslottsgrävande. På vardagarna är det relativt glest med folk men på helgerna är det desto fler.

DSC_0457

Hendaye, söder om Biarritz

DSC_0460

Hendaye, söder om Biarritz