Hyrbil och övrig transport på Teneriffa

På Teneriffa finns det en motorväg som går runt hela ön, med undantag sträckan mellan Santiago del Teide och El Tanque, där vägarna är smala och väldigt slingriga. Även om vägarna är slingriga och enfiliga så är det tyvärr många som kör snabbt och aggressivt. Trafiken är på sina ställen väldigt tät och bilköer uppstår lätt.

Bil

De flestabiluthyrningsfirmor finns representerade på Teneriffa.

Var noga med att kolla upp vilka försäkringar som är inkluderad i priset. Det kan bli väldigt dyrt om man är med om en incident och inte är försäkrad.

Var noga med att rengöra bilen så gott det går innan den lämnas tillbaka så att ni slipper betala en avgift till biluthyraren.

Taxi

Det finns ett antal taxibolag på Teneriffa och det går både att ringa och beställa eller stanna en på gatan. I de flesta bilar går det bra att betala med kort.

Buss

Det finns ett väl utvecklat bussnät på Teneriffa och det utnyttjas av lokalbefolkningen såväl som av turister som vill ta sig runt på ön. Busschaufförerna tenderar liksom bilförarna att köra för fort ibland, och på smala slingriga vägar kan det bli lite jobbigt.

img_0302

Busshållplats i Puerto de Santiago

dsc_0661

Buss på Teneriffa

dsc_0653

Busshållplats i El Médano

dsc_0651

Busskarta över södra delen av Teneriffa

Promenad

Det finns otroligt bra promenadmöjligheter på Teneriffa. De flesta städer och samhällen har fina breda trottoarer längst med gatorna. Uppe i Puerto de Santiago där vi bodde var det väldigt backigt så det blev inte så många långpromenader med vagnen.

dsc_0152

Promenadvänligt i Puerto de Santiago

dsc_0201

Promenadvänligt i Costa Adeje