Lokaltrafik i Lissabon

Lissabon har en mycket bra utvecklad lokaltrafik vilket gör att man kan ta sig lätt från A till B. Spårvagnar, bussar och tunnelbanor inne i de centrala delarna och tåget för att ta sig utanför staden till Cascais eller Sintra.

Hyra bil

Under vår vistelse i Lissabon hyrde vi inte bil då vi hade bilat ner från Sverige. Det finns dock många biluthyrningsfirmor vid flygplatsen för den som behöver hyra bil.

Tänk på att trafiken i Portugal inte är som hemma i Sverige utan mycket hetsigare och inte alls lika disciplinerad. Hastigheterna är också ofta väldigt höga.

Spårvagn

Inne i Lissabon finns det fem stycken spårvagnslinjer som går mycket frekvent. Den gula spårvagnen har blivit en symbol för Lissabon och många turister åker med den bara för att uppleva det.

DSC_0586

Den gula spårvagnen har blivit en symbol för Lissabon

Buss

Det finns ett stort antal busslinjer i Lissabon som trafikerar både närförorter och längre sträckor.

Tunnelbana

Ta tunnelbanans rosa linje till och från flygplatsen eller någon av de övriga linjerna inom och utanför de centrala delarna av Lissabon.

Tåg

Tåget som trafikerar sträckan Cais do Sodré (centrala Lissabon) och Cascais, åkte vi flertalet gånger. Tåget går relativt frekvent och det är absolut det smidigaste sättet att ta sig in till Lissabon från där vi bodde. Biljetter köper man i form av ett kort som laddas med pengar och dras inför varje resa.

DSC_0571

Tågstationen i Parade utanför Lissabon

DSC_0625

Tåget som trafikerar sträckan Cais do Sodré och Cascais

Taxi/Uber

Det kryllar av taxibilar i Lissabon men det vanligaste verkar vara att använda sig av tjänsten Uber.