Kanariska potatisar och matbutiker på Fuerteventura

Vi upplevde att matpriserna på Fuerteventura låg en bit under de svenska. Vi hade väntat oss att det skulle vara billigare att handla mat än vad det faktiskt var. I jämförelse med Gran Canaria och Teneriffa är maten på Fuerteventura något dyrare. Det beror troligtvis på att Fuerteventura har mindre lokalproducerad mat än de övriga öarna.

Kanarisk mat

Papas arrugadas

Den mest välkända Kanariska maten är Papas arrugadas, potatis som kokas med skalet på tillsammans med mycket salt. När potatisen har kokat klart häller man av vattnet och låter den torka i kastrullen på svag värme. Potatisen får då sin skrynkliga salta yta. Till den här rätten serveras oftast två stycken olika såser, mojo picón och mojo verde. Picón är en röd sås som är gjord på chili, och verde en grön sås som är mildare och gjord på örter.

img_0255

Mojo picón och mojo verde

Lokalodlat

Det odlas frukt och grönsaker på Fuerteventura men långt ifrån i samma utsträckning som på Gran Canaria och Teneriffa där regndagarna är betydligt fler.

Fisk

Passa på att äta fisk på Kanarieöarna. Man kan avnjuta färsk, lokalt fångad fisk på restauranger eller köpa den i butik och tillaga den själv.

img_5637

Färsk fisk på Kanarieöarna

Matbutiker

  • Vi handlade mestadels på hiperdino som ligger i det mysiga lilla utomhusköpcentrat centro comercial el campanario. HiperDino är en kedja som har välsorterade butiker runt om på Kanarieöarna.
  • Eurospar Padilla Supermarket ligger i köpcentrat centro comercial Las Palmeras längst huvudgatan i Corralejo.
  • mercadona är en kedja som har en butik lite utanför Corralejo.
  • lidl har några butiker på Fuerteventura.

Barnmat

Det är inga problem att få tag på bra barnmat på Fuerteventura. Om ert barn vill ha välling så måste det medtagas från Sverige då det inte går att köpa på Fuerteventura.

img_4358

Centro comercial el campanario