Flyga till Fuerteventura

Vi kombinerade vår resa till Fuerteventura med att besöka våra vänner i Madrid på hemresan. Vi flög med Iberia från Stockholm till Madrid, bodde en natt på hotell och flög sedan vidare med Ryanair från Madrid till Fuerteventura. Vi gjorde samma tur på hemresan förutom att vi stannade några dagar i Madrid. Visst är det mycket skönare att flyga direkt mellan Stockholm och Fuerteventura men vi hittade så billiga biljetter med Iberia/Ryanair att vi inte kunde motivera att flyga ett mycket dyrare direktflyg.

Goda råd och tips

  • Flygplatsen på Fuerteventura heter Aeropuerto de Fuerteventura och ligger på östra sidan av ön, söder om staden Puerto del Rosario.
  • Vill man flyga direkt kan man boka en flygstol med de flesta researrangörerna så som Fritidsresor, Apollo och Ving. Dessa biljetter kostar dock oftast mycket mer än om man kan tänka sig att åka med Ryanair eller Iberia och göra ett stopp någonstans i Europa. Man kan också flyga direkt till Gran Canaria och ta färja därifrån.
  • Flyger man med Ryanair kan man välja att flyga via exempelvis, Barcelona, London eller Bryssel. Man får lägga ner lite tid och pussla om man skall hitta billiga och bra resor.
  • Vill man ta med sina egna brädor så är Ryanair det självklara valet.
  • Iberia Express har väldigt lite benutrymme!