Boende på Maui

Att hitta prisvärda boenden på Maui är inte det lättaste. Man måste göra mycket research och ha en stor portion tur. Priserna varierar dock mellan regionerna på ön så om man kan tänka sig att bo upcountry och ha en bit till havet så kan man hitta aningen billigare boenden.

På vår första resa hade vi turen att hitta en lägenhet i Honokowai via airbnb som inte kostade alltför mycket. Vi bokade dock endast en månad och tänkte att vi skulle leta boende för de tre övriga månaderna på plats. Det löste sig så bra att vår airbnbvärd hade en vännina vars lägenhet vi kunde hyra, också den i Honokowai. Båda lägenheterna var möblerade och fullt utrustade.

Andra gången hade vi också turen på vår sida och fick hyra en lägenhet av några bekanta som vi lärt känna under vår första resa. Även denna lägenhet låg i Honokowai. Lägenheten  var dock inte fullt möblerad eller utrustad men det löste vi genom att inhandla det nödvändigaste och i övrigt leva väldigt spartanskt. En madrass på golvet, en soffa och soffbord samt några stolar var allt vi behövde.

dsc_1166

Några vänner av oss bodde på Sunset Terrace i Honokowai

Några tips:

  • Välj boendeområde efter vilken aktivitet ni planerar att ägna er åt mest. Exempelvis kan det vara skönt att bo på norra sidan om man planerar att kitesurfa.
  • Om man planerar att stanna en kortare tid så kan hotell vara ett alternativ. Planerar man däremot att stanna en längre period så blir hotell väldigt dyrt. En bra söksida är Hotels.com 
  • En sida som vi använt oss av ett flertal gånger på våra resor är Airbnb.se. På Maui är dock de flesta boenden på Airbnb extremt dyra.
  • I likhet med Airbnb så är homeaway.se en sida där privatpersoner hyr ut sina boenden. Priserna är dock höga även här.
  • Vrbo.com är ännu ett alternativ till airbnb och homeaway.
  • Om man skall vara borta en längre period så kan man söka boende via craigslist.org eller lägg ut en egen annons om att ni söker boende. Oftast hyrs boenden ut minst sex månader om det inte hyrs ut till turister till ”turistpriser”.
  • Man kan även söka boendeannonser eller lägga ut egen annons på mauinews.com.
  • Om man hyr av privatperson och skall föra över pengar till ett utländskt bankkonto så är det bra om man kollar upp med sin bank så att man har tillgång till att göra det.