Clare Valley med barn

Clare Valley är känd för sin Riesling och därav finns det något så passande som en Riesling Trail där man kan cykla eller promenera i hela 33 kilometer mellan olika vingårdar. Vi valde att hyra cyklar under några timmar och ta oss fram några kilometer bland vackra vyer och mysiga vingårdar.

Vi hyrde cyklar av Riesling Trail Bike Hire vilka var trevliga att ha att göra med. Två stycken cyklar och en cykelvagn för barnen gick på 65 dollar för fyra timmar.

Boende

I Clare likasom i Barossa Valley hyrde vi en stuga på campingen Discovery Park. Fina stugor, pool och lekplats.

DSC_0344

Vår stuga på Discovery Park – Clare

Vingårdar längs Riesling trail

Sevenhill Cellars

Till Sevenhill Cellars åkte vi för att det låg nära vår camping och vi hade hört att det skulle vara bra för barn. Visst hade de en liten rithörna med böcker och lite leksaker men våra barn tröttnade rätt snabbt så det blev ett kort stopp.

DSC_0336

Barnhörnan på Sevenhill Cellars, litet och mörkt

DSC_0065

På cykeltur längs Riesling Trail i Clare Valley, South Australia

DSC_0067

Det var rätt trångt för barnen i cykelvagnen men det funkade

DSC_0069

Vackra vyer längs Riesling Trail i Clare Valley, South Australia

DSC_0080

Lekparken i Sevenhill där vi spenderade mycket tid


Tim Adams

Tim Adams möttes vi av en inte så entusiastisk personal men en väldigt god Semillion. Barnen tyckte att det var urtråkigt eftersom det inte fanns något att göra och att vi fick lov att avbryta vår kung, drottning och rövare-lek till förmån för vinprovning. Besöket blev snabbt avklarat och leken kunde fortsätta.

DSC_0083 (1)

Vinprovning på Tim Adams i Clare Valley, South Australia


Kirrihill Wines

På en varm dag med en temperatur på uppemot 30C hann vi inte cykla lång förrän det var dags för vätskepåfyllning. Vi hittade ett café som lämpligt nog låg bredvid en vingård, Kirrihill Wines. Med supertrevlig och pratsam personal kunde barnen trivas trots att det varken fanns leksaker eller aktiviteter för dem. Det fick dock bli ett kort stopp eftersom barnens intresse falnade snabbt efter det att kakan var uppäten.

DSC_0085

Mysig miljö på Kirrihill i Clare Valley, South Australia

DSC_0090

Vi var ensamma besökare på Kirrihill i Clare Valley, South Australia