Cheetah Outreach – att klappa en gepard

När vi letade efter vingårdar att besöka i Somerset West fann vi av en slump detta fantastiska utflyktsmål på kartan. Cheetah Outreach, en park där de föder upp geparder och där man kan få komma nära och klappa dem! Hur härligt låter inte det?!

Entrén till själva anläggningen där inhägnaderna med geparderna och de övriga djuren de föder upp ligger, kostar inte mer än 10 rand per person. Att gå in till Geparderna och klappa dem kostar 140 rand för vuxen och 80 rand för barn. Väl värt priset!

dsc_0043

Cheetah Outreach

Inne på anläggningen får man förbereda sitt gepardbesök genom att sanera sina händer och skor i specifika lösningar och gå igenom säkerhetsregler, vilka inte springa och inte skrika var de allra viktigaste. Barnen var spända på det som väntade men vår treåring förstod inte helt vad som skulle ske. Väl inne hos geparden, efter ha klappat den några gånger fick Ivan för sig att han ville äta mat! Lite lätt stressade fick vi försöka tysta honom så att inte det 50 kilo tunga rovdjuret skulle vakna och undra vad som pågick! Väl ute ur buren fortsatte vår son att ropa efter mat och han bestämde sig även för att ta en springtur, något som inte var speciellt uppskattat av djurskötarna. Det var bara att snabbt avsluta besöket och gå ut till bilen och äta mellanmål! Vår femåring däremot uppförde sig exemplariskt och tyckte att besöket var spännande.

dsc_0020

Vår treåring klappar geparden

dsc_0031

Totalt bor det tolv geparder på anläggningen, här vilar två av dem.

dsc_0034

Ingången till gepardburarna

 

 

Lämna ett svar