Hyrbil och övrig transport i Biarritz

Att köra bil i Frankrike medför ingen större svårighet som svensk. Vi får ofta ta till google maps då fransmännen har en patologisk förkärlek för dålig vägskyltning och centrum i Biarritz består av ett virrvarr av enkelriktade gator. Utöver dålig skyltning tillhandahåller man ibland bisarrt små parkeringsrutor, som en konsekvens av detta ser man åtskilliga bilar som har parkeringsskador. Vår bil blev påkörd när den stod parkerad vilket ledde till att vi fick göra en polisanmälan (på knackig franska eftersom ingen av poliserna förstod engelska). Efter den händelsen tecknar vi alltid full försäkring när vi åker till Biarritz.

Hyra bil

De flesta bilhyrningsfirmor finns representerade i Biarritz och de flesta ligger ute vid flygplatsen. Var noga med att kolla upp vilka försäkringar som är inkluderad i priset, då det kan bli väldigt dyrt om man är med om en incident och inte är försäkrad.

dsc_0498

Vår hyrbil i Biarritz

DSC_0416

Hyrbil i Biarritz

Taxi

Det finns många olika taxibolag i Biarritz och lättast är om man ringer och beställer. Vi har själva erfarit att det kan vara mycket svårt att få tag på en taxi om det är helg och det regnar ute.

Buss

Biarritz har ett väl utvecklat och välanvänt bussnät. Om man bor på Biarritz camping finns det en busstation precis utanför som tar en in till staden.

DSC_0673

Buss nummer 10 stannar precis utanför Biarritz camping

Promenad

Biarritz är en mycket promenadvänlig stad och man kan ta sig långa sträckor till fots. Promenaden från campingen in till staden via Côte des Basque är en av våra favoritsträckor. Vi har haft med oss vår dubbelvagn varje besök och det har gått utmärkt att ta sig fram med den överallt.