Utflykter och sevärdheter i Durban/KwaZulu-Natal med barn

I Durban och framför allt i KwaZulu-Natal finns en uppsjö av aktiviteter och utflyktsmål att utforska. Under våra fem veckor hann vi med en hel del och några av dem, som Drakensberg, vill vi gärna besöka igen.

uShaka marine world

Vid uShaka marine world kan man lätt spendera en hel dag. Här finns vattenland Wet ´n Wild, som erbjuder roliga aktiviteter och vattenrutschkanor för alla åldrar. Inte minst erbjuder det svalka på heta sommardagar.

I den andra delen av parken ligger ett fint akvarium som även det var mycket uppskattat av både barn och vuxna. Läs mer om vårt besök på uShaka här.

DSC_0078

Roligt för hela familjen på Wet ´n wild

DSC_0126

Det fina akvariet vid uShaka marine world

uShaka kids world

Granne med akvariet och vattenlandet hittar man uShaka kids world som stoltserar med att ha det största ”jungle gymmet” i hela Afrika. Här kan barnen roa sig i timtal och det finns även en vattendel för avsvalkning under superheta sommardagar. Läs mer om vårt besök här.

DSC_0188

Afrikas största jungle gym på uShaka kids world

DSC_0198

uShaka kids world 

Golden mile

Den långa strandpromenaden i Durban city kallas för the golden mile. Här samlas stadens invånare för att hänga på stranden, surfa, promenera, bada i någon av de allmänna poolerna och mycket mer. Vi hyrde en trampbil som rymde hela familjen och gav oss ut på en tur, läs mer om det här.

IMG_2462

Med trampbil längs the golden mile i Durban

DSC_0252

the golden mile i Durban

Drakensberg

En mer magisk plats än Drakensberg får man leta efter. Cirka tre timmars bilfärd nordväst om Durban ligger detta imponerande bergsmassiv, som sträcker sig cirka 200 kilometer och bildar en naturlig gräns mellan Sydafrika och Lesotho. Här finns fantastiska vandringsmöjligheter, något vi tyvärr inte kunde utnyttja till fullo då vi inte ville släpa med våra små barn. Vi vandrade dock en kortare sträcka i skogen bredvid Champagne Castle där vi bodde. Läs mer om vår vistelse här.

DSC_0968

Magisk utsikt från hotellet Champagne castle i Drakensberg

dsc_0914

På promenad i Drakensberg

Spion Kop Nature Reserve

Efter att vi lämnat det dramatiska bergslandskapet i Drakensberg åkte vi till Spion Kop nature reserve och försökte få en glimt av vilda djur, giraffer stod högst på önskelistan. Vi övernattade sedan på det urmysiga Spion kop lodge. Läs mer om vår vistelse här.

DSC_1006

Zebror i Spion kop nature reserve

IMG_2250

Det mysiga hotellet Spion kop lodge

KZNSA

Om man är konstintresserad eller bara vill dricka gott kaffe medan barnen leker av sig på en lekplats så är ett besök på KZNSA, KwaZulu-Natal society of arts, att rekommendera. Här finns även en shop där man hittar fantastiska, handgjorda afrikanska hantverk. Läs mer om vårt besök här.

DSC_0238

Utanför KZNSA i Durban

DSC_0231

Lekparken vid KZNSA

Mac Banana

Cirka två timmars bilresa söder om Durban ligger Mac Banana. Här kan barnen roa sig med allt ifrån lekparker, ponnyridning, fjärilshus och djurfarm. Läs mer om vårt besök här.

DSC_0259

Djuren vid Mac Banana

DSC_0277

Studsmattan vid Mac Banana

Oribi Gorge

Denna skogsbevuxna ravin vid namn Oribi Gorge ligger cirka en och halv timmes bilfärd söder om Durban. Man kan fritt gå omkring och utforska höjderna i detta naturreservat men för den som är höjdrädd så är detta en svettig historia. Läs mer om vårt besök här.

DSC_0332

Oribi Gorge, inget för höjdrädda

DSC_0308

Gångbron över Oribi Gorge

PheZulu safari park

I området Valley of 1000 hills cirka 40 minuters bilresa väster om Durban ligger PheZulu safari park. Här kan man lära sig mer om Zulukulturen genom att titta på ett framförande med traditionella danser och ritualer.

I parken bor även ett stort antal krokodiler och ormar som man kan vandra runt och titta på. Läs mer om vårt besök här.

dsc_0765

Traditionellt Zulu-uppträdande i PheZulu safari park

dsc_0800

Krokodilspaning i PheZulu safari park

Mr Funtubbles

Om man letar efter inomhusaktiviteter på en regnig dag i Durban så kan man bege sig till Mr Funtubbles. Beläget i Gateway-gallerian i stadsdelen Umhlanga i Durban ligger detta inomhustivoli som var mycket uppskattat av våra barn. Läs mer om våra besök här.

img_2093

Tivoli inomhus!

img_2089

Mr Funtubbles i Durban