Boende på Teneriffa

Vi bodde på ett lägenhetshotell i Puerto de Santiago, nära Los Gigantes på västra sidan av Teneriffa. Vi hade läst på att det skulle finnas några bra surfbryt i närheten och därav valde vi att bo i det området. I jämförelse med den södra delen av ön har den västra delen ett mer dramatiskt landskap med höga berg och slingriga vägar. Vi försöker hålla oss borta från de mest turisttäta orterna när vi är ute och reser. Även om Puerto de Santiago har många hotell och turister så är det inget i jämförelse med exempelvis Playa las Americas och Los Cristianos på sydkusten.

Hotellet som vi bodde på hette Ona el Marques och låg nära matbutiker, restauranger och stränder. När vi först checkade in fick vi en liten trång och mörk lägenhet utan terass men efter att vi frågat snällt så fick vi byta upp oss till en tvåvåningslägenhet med stor terass och havsutsikt. Lägenheten hade ett stort välutrustat kök (med tvättmaskin), två sovrum, två badrum samt ett vardagsrum. Internet gick att köpa till och det fungerade relativt bra.

Hotellet hade en lekplats och en pool som vi använde frekvent. Det fanns även en restaurang på området som serverade allt från frukost till sena kvällsdrinkar.

img_5661

Utsikt över Los Gigantes från vår lägenhet

img_0465

Vårt hotell Ona el Marques

img_0200

Vår tvåvåningslägenhet på Ona el Marques

img_0202

Utsikten från vår terass på Ona el Marques

img_0199

Utsikten från vårt sovrumsfönster på Ona el Marques

img_0351

Lekplatsen på Ona el Marques

img_0348

Lekplatsen på Ona el Marques

  • Det finns ett stort utbud av lägenhetshotell att välja mellan på Teneriffa. Många hotell blir dock fullbokade i november månad så var ute i god tid.
  • En bra söksida för hotel är hotels.com.
  • Har man mindre barn och inte behöver ha tillgång till barnpool eller lekpark så är ju alltid Airbnb ett alternativ.