Hyrbil och övrig transport på Guadeloupe

På Guadeloupe är de flesta större vägarna i gott skick men de mindre vägarna är ofta smala och slingriga och på sina håll gropiga. Bilisterna håller tyvärr samma höga hastighet oavsett om de åker på en stor väg eller en slingrig, smal väg. Var försiktiga!

Hyra bil

På Guadeloupe finns de flesta biluthyrningsfirmor representerade så det är bara att välja och vraka.

Var noga med att kolla upp vilka försäkringar som är inkluderade i priset. Det kan bli väldigt dyrt om man är med om en incident och inte är försäkrad.

Var noga med att rengöra insidan av bilen så gott det går innan ni lämnar tillbaka den. Vi fick betala en avgift för att den var alltför sandig (och då hade vi ändå rengjort den så gott det gick).

Taxi

Om man vill åka taxi på Guadeloupe så är det bäst att ringa och beställa, vilket förutsätter att man kan prata och förstå franska. De taxibilar vi åkte med tog bara emot kontanter som betalning och de kostar en hel del.

Buss

Bussnätet på Guadeloupe är till största delen anpassat för lokalbefolkningen som skall ta sig till och från sina arbeten. Bussarna rullar mellan cirka halv sex på morgonen och halv sju på kvällen.

Promenad

Promenera längst vägarna är inte att tänka på då trafiken är intensiv och hastigheten hög. Inne i städerna finns trottoarer som är mer eller mindre promenadvänliga. Bäst är att promenera längs någon av de långa sandstränderna.