Pingvinerna på Boulders beach

Ett givet besök med barn på Kaphalvön är pingvinkolonin bredvid Boulders beach strax söder om Simons town. Här lever den numera sällsynta afrikanska pingvinen, som inte bara är liten och gullig utan också spontant kan utbrista i högljudda åsnebröl, vilket givit dem det alternativa namnet l”Jackass penguin”.

dsc_0499

Själva Boulder´s beach är en väldigt bildskön strand med turkost vatten, vit sand och stora klippblock som för tankarna till någon av Sydostasiens finare stränder. Liknelsen slutar dock där då vattnet håller en minst sagt uppfriskande temperatur och över stranden vilar en slöja av rutten fisklukt. Om lukten beror på pingvinernas matrester, deras exkrementer eller pingvinerna själva låter vi vara osagt men vi avråder från att inta medhavd matsäck just på stranden.

dsc_0474

Stranden Boulders beach

img_1388

Kallt vatten stoppar inte våra barn från att bada

Längs med området går en strandpromenad i trä, den kan nås via två parkeringar, en i vardera ände. På promenaden går det utmärkt att gå med barnvagn. Inträde ligger för närvarande på 70 rand för vuxna. Från strandpromenaden ser man hundratals pingviner, nere på stranden kan de även komma fram om man har tur. Det är gott om turister som besöker området vilket förstås förtar lite av vildmarkskänslan då folk tränger sig fram för att ta selfies med pingviner i bakgrunden, men detta kan säkert undvikas om man kommer på morgonen då många bussturer verkar planera för lunchstopp i Simon´s town.

dsc_0481

dsc_0486-1

img_1392

dsc_0506

Blir man hungrig kan man som vi gjorde, äta lunch på restaurangen Seaforth som serverar bra fisk och skaldjur med havsutsikt till hyggliga priser. Från restauranger kunde vi till och med se flera pingviner som sökt sig ut utanför reservatet.

dsc_0513

Skaldjurstallrik på restaurangen Seaforth

 

 

En reaktion på ”Pingvinerna på Boulders beach

Lämna ett svar