Vandring på Guadeloupe

Det finns ett stort antal vandringsleder på Guadeloupe, i olika svårighetsgrad och mer eller mindre lämpade för barn. På Basse Terre hittade vi några härliga platser som vi kan rekommendera.

Les Chutes de Moreau

Vi ville så gärna ta en närmare titt på regnskogen, men ville inte ge oss ut på någon längre vandring med två små barn. Vi sökte i vår guidebok och hittade Les Chutes de Moreau. Vid ingången till denna vandringsled skulle det finnas en gångbro, byggd inne i regnskogen. Perfekt för familjen tänkte vi. Vi följde kartan och efter att ha kört på en smal slingrig grusväg i vad som kändes som en evighet, stoppades vi av ett stort vattenfyllt hål i vägen. Vi parkerade bilen, tog ut vagnen och började promenera den resterande sträckan. Träden och växterna visste inga storleksgränser och barnen var lika fascinerade som vi vuxna var. Längst med gångbron kunde man läsa om olika träd, växter och djur som finns representerade i regnskogen. En mycket lyckad utflykt.

Var beredda på att det kan komma regnskurar lite när som helst och att det är rikligt med mygg inne i regnskogen!

IMG_5632.jpg

Regnskogen på Basse Terre

DSC_0249.jpg

Regnskogen på Basse Terre

dsc_0275

Les Chutes de Moreau

 

img_5636

Mycket växter att titta på vid Le Chutes de Moreau

DSC_0273.jpg

Le Chutes de Moreau

Cascade aux Ecrevisses

Route de la traversee eller D23 som vägen även heter, förbinder den östra och västra sidan av Basse Terre med varandra. Denna väg är i sig vacker att åka på men man kan även göra stopp utmed den för att vandra både kortare och längre sträckor. Vill man titta på ett vattenfall och inte promenera alltför långt så är Cascade aux Ecrevisses ett utmärkt ställe att stanna på. En asfalterad väg leder fram till vattenfallet som är populärt att bada i.

dsc_0029

Cascade aux Ecrevisses