Barnvänliga stränder på Teneriffa

Det finns många fina stränder att njuta av på Teneriffa. Många har rullstolsramper, som gör det lätt att komma ner med barnvagn, badvakter, dusch och toaletter. Ingen av de stränder vi besökte hade så pass lugnt vatten att det var badvänligt för små barn. Självklart gick det bra för barnen att bada, men man fick hålla i dem där vågorna var som skarpast.

Playa de los Gigantes

Från vulkansandstranden Playa de los Gigantes på västkusten har man en enastående utsikt över de jättelika klippformationerna som heter just Los Gigantes. Stranden är relativt liten men rymmer allt man behöver; badvakt, duschar och toaletter. På vänstra sidan av stranden ligger hamnen som har en relativ frekvent trafik, vilket gör att vattnet känns aningen smutsigt att bada i.

img_0220

Playa de los Gigantes

dsc_0147

Playa de los Gigantes

dsc_0140

Promenadvägen ner till Playa de los Gigantes

dsc_0131

Hamnen i Los Gigantes

Playa de La Arena

I Puerto de Santiago, precis söder om Los Gigantes ligger ännu en lavasandstrand, vid namn Playa de La Arena. Även här finns det badvakt, toaletter och duschar (som man betalar en liten summa för att använda). Över gatan finns det ett flertal restauranger, caféer, turistbutiker samt matbutik. Allt man behöver för en heldag på stranden.

img_0326

Playa de La Arena i Puerto de Santiago

dsc_0185

Barnvagnsvänligt vid Playa de La Arena

dsc_0151

Playa de La Arena

dsc_0167

Playa de La Arena

dsc_0177

Höga vågor vid strandkanten på Playa de La Arena

Playa El Duque

I turisttäta Costa Adeje ligger Playa El Duque, en superfin strand med turkost vatten. Här finns bekvämligheter så som solstolar för uthyrning, duschar och toaletter (som man betalar en summa för att använda). Badvakter finns också på stranden. Restaurangerna och butikerna i närheten är relativt dyra i jämförelse med övriga stränder vi besökte.

dsc_0197

Playa el Duque

dsc_0727

Playa el Duque

Playa de Los Cristianos

Playa de Los Cristianos är en stor sandstrand med bekvämligheter så som badvakt, duschar och toaletter. Stranden ligger nära restauranger, butiker och lekpark. Det enda negativa med stranden är att den ligger precis vid hamnen med de stora färjorna som trafikerar La Gomera, vilket gör att vattnet inte känns så fräscht.

img_0502

Playa de Los Cristianos

img_0501

Playa de Los Cristianos

img_0504

Hamnen vid Playa de Los Cristianos

Playa El Médano

Den vindiga staden på sydkusten har en förträfflig strand som ligger ett stenkast från restauranger, butiker och lekpark. Det finns även duschar och toaletter på stranden.

dsc_0648

El Médano

dsc_0644

Playa El Médano

dsc_0639

Playa El Médano

dsc_0621

Playa El Médano