Sevärdheter i Biarritz

Biarritz akvarium

Ett populärt utflyktsmål som vi besökt flertalet gånger är Biarritz akvarium. Här kan man titta på exotiska fiskar, bläckfiskar, sälar, hajar och mycket annat. En del av akvariet är även ett museum, vilket är intressant både för barn och vuxna.

Mittemot ingången till akvariet finns en gångbro ut till några klippor i havet där man kan gå ut och få en fin vy in mot Biarritz. Det går också bra att utforska grottorna som ligger intill bron.

dsc_0271

En av många hajar på Biarritz Akvarium

dsc_0249

Sälarna på Biarritz Akvarium är poppis bland barnen

sonja-grottan-utanfor-akvriet

I grottan mittemot Biarritz Akvarium kan man springa runt och utforska

San Sebastián

Vi skulle verkligen rekommendera ett besök till San Sebastian som ligger i den spanska delen av Baskien. Resan med bil tar endast cirka fyrtio minuter men man kan även välja att åka tåg eller buss vilket tar längre tid. I San Sebastián kan man bland annat spatsera längst strandpromenaden, leka i lekparken och åka karusell, besöka de gamla kyrkorna och sist men inte minst äta pintxos.

dsc_0338

Fin lekpark och karusell vid strandpromenaden i San Sebastián

dsc_0286

San Sebastián

san-s

Hamnen i San Sebastián

san-s

Hamnen i San Sebastián

s-pa-promenad-i-san-s

Det finns fina promenadvägar i San Sebastián

img_7823

Frossa i pintxos

Bordeaux

Om stannar en längre tid i Biarritz och har slut på närliggande utflyktsmål så kan man ta bilen två timmar norröver och besöka staden Bordeaux. Här kan man promenera runt och njuta av gamla byggnader, god mat och dryck.

hus-i-bordeaux

Bordeaux

katedral-i-bordeaux

Bordeaux

Hossegor

Cirka fyrtio minuter med bil norr om Biarritz ligger surfsamhället Hossegor. Här hålls tävlingarna QuiksilverPro och RoxyPro i början av oktober varje år. Om man är i trakterna när det är tävling så är det ett måste att åka hit och njuta av surf i världsklass. Även utan tävling är Hossegor värt ett besök. Här finns fina promenadsträckor längst vattnet, mysiga restauranger, surfbutiker och en lekpark.

Passa på att besöka Outletbutikerna i Parc d’Activités Pedebert som ligger i Soorts, en bit utanför Hossegor. Här kan man fynda kläder, våtdräkter, solglasögon, väskor, skor med mera från de flesta surfmärken.

dsc_0259

Hossegor

img_7805

I Lac d’Hossegor kan man bada från sandstranden

Söder om Biarritz

De små städerna mellan Biarritz och spanska gränsen är alla pittoreska och mysiga, med traditionella Baskiska vita hus med rödmålade detaljer. Bidart, Guethary, Saint-Jean-de-luz, Ciboure, Henaye är alla värda ett besök.

dsc_0631

Typiska baskiska hus i Sare

baskiska-hus

Den mysiga staden Sare

baskiska-hus-2

Saint-Jean-de-Luz

dsc_0257

Stranden i Hendaye

dsc_0621

Hendaye

dsc_0643

Någon av städerna mellan Biarritz och spanska gränsen